Skład:

1 jajko

2 tosty

garść świeżej rukoli

1 starty ząbek czosnku

2 łyżki oliwy

1-2 łyżki jogurtu naturalnego

100 g parmezanu

sól i pieprz

A oto jak to zrobić:

1. Rukolę, parmezan, czosnek i oliwę miksujemy w robocie kuchennym na wyjątkowo gładką masę. Dodajemy jogurt naturalny i mieszamy. Przyprawiamy pieprzem i solą.

2. Nakładamy nasze pesto na podgrzane tosty i w międzyczasie przygotowujemy jajko sadzone.

Komentarz: Pesto z rukoli możemy również wykorzystać do makaronu oraz do potraw grillowanych.

Na potrzeby tego przepisu, użyłam foremki silikonowej. Małym kosztem możemy rozweselić nasz poranny posiłek. Miłego poranka!

Na więcej przepisów na śniadania, zapraszam pod link: http://www.makecookingeasier.pl/blog/na-sniadanie/