Skład:

kilka listków sałaty lodowej

1 czerwona cebula

czerwona fasola z puszki

kilka pomidorków

świeży ogórek

sos:

1 mały jogurt grecki

2-3 łyżki oliwy z oliwek

garść świeżego estragonu

2 ząbki czosnku

kilka kropel cytryny 

1/2 łyżeczki musztardy (opcjonalnie)

sól i pieprz

A oto jak to zrobić:

1. Wszystkie składniki sałaty kroimy według własnego upodobania. 

2. Jogurt i świeży estragon miksujemy w robocie kuchennym, dodajemy czosnek i oliwę z oliwek. Doprawiamy pieprzem i solą, a na końcu skrapiamy sokiem z cytryny. Najlepiej podawać sos do sałaty w oddzielnej miseczce.

Pozostałe propozycje:

http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/salatka-ktora-cieszy-oko-wspanialymi-kolorami/

http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/salatka-na-podtrzymanie-sil-w-ciagu-dnia/