Skład:

ciasto na gofry (4 sztuki):

1 jajko

1 szklanka mleka

1 szklanka mąki

garść szczypiorku

1/4 szklanki oleju

szczypta proszku do pieczenia

sól morska

dodatki:

sadzone jajko

plastry szynki lub wędzonego boczku

świeże zioła (np. bazylia)

A oto jak to zrobić:

1. Mąke przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy jajko,olej, mleko i szczyptę soli. Miksujemy. Na końcu dodajemy posiekany szczypiorek. Tak przygotowane ciasto wylewamy na rozgrzaną gofrownicę. 

2. Gorące gofry umieszczamy na talerzu, przekładamy plastrami szynki, świeżymi liśćmi bazylii oraz jajkiem sadzonym. Możemy posypać szczypiorkiem.

Na pozostałe pomysły na śniadania zaprasza na http://www.makecookingeasier.pl/blog/na-sniadanie/