




Skład:
1 jajko
ok. 300 ml wrzącej wody
1 croissant lub inne pieczywo
sól i pieprz



A oto jak to zrobić:
1. Wodę w garnku doprowadzamy do wrzenia. Do środka wrzątku ostrożnie wbijamy całe jajko z jak najmniejszej wysokości. Równie ostrożnie zwiększamy ogień i za pomocą łyżki kulistymi ruchami oblewamy nasze jajko.
2. Po 2 minutach gotowania jajko wyjmujemy łyżką (najlepiej cedzakową). Podajemy z gorącym pieczywem. Idealnie smakuje z masłem czosnkowym. Koniecznie doprawmy solą ziołową i pieprzem ;-)



Wodę w garnku doprowadzamy do wrzenia.


Do środka wrzątku ostrożnie wbijamy całe jajko z jak najmniejszej wysokości.



Równie ostrożnie zwiększamy ogień i za pomocą łyżki kulistymi ruchami oblewamy nasze jajko.

Po 2 minutach gotowania jajko wyjmujemy łyżką.


Podajemy z gorącym pieczywem. Idealnie smakuje z masłem czosnkowym. Koniecznie doprawmy solą ziołową i pieprzem
;-)


Przy okazji bardzo dziękuję Delikatesom Esencja:)




Komentarze