Skład:

1 puszka zielonego groszku

1-2 ząbki czosnku

1 łyżka pokrojonej małej zielonej papryczki

1 dojrzałe awokado

margaryna 

szczypta soli

sok 1/2 cytryny

kilka kromek pumpernikla

świeżo zmielony pieprz

A oto jak to zrobić:

1. Obrane awokado, odsączony groszek i ząbek czosnku miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Dodajemy sok z cytryny, kawałki papryczki i dalej miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smarujemy pumpernikiel margaryną i nakładamy grubą warstwę naszego humusa. Możemy pokropić cytryną.

Obrane awokado, odsączony groszek i ząbek czosnku miksujemy za pomocą blendera na gładką masę.

 Dodajemy sok z cytryny, kawałki papryczki i dalej miksujemy.

Kawałki pumpernikla smarujemy margaryną,

a następnie nakładamy grubą warstwę naszego humusa! 

Po tak lekkim i zdrowym śniadaniu,  grzechem było by nie wsiąść na rower! Nie dość że zza oknem istne babie lato, to przecież dziś Światowy Dzień Serca. Warto choć na chwilę wsłuchać się w jego rytm :)

https://www.heartagecalculator.com/HeartHealth/HeartAgeCalculator.aspx?hostID=1401