Skład:
1 puszka zielonego groszku
1-2 ząbki czosnku
1 łyżka pokrojonej małej zielonej papryczki
1 dojrzałe awokado
margaryna
szczypta soli
sok 1/2 cytryny
kilka kromek pumpernikla
świeżo zmielony pieprz
A oto jak to zrobić:
1. Obrane awokado, odsączony groszek i ząbek czosnku miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Dodajemy sok z cytryny, kawałki papryczki i dalej miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smarujemy pumpernikiel margaryną i nakładamy grubą warstwę naszego humusa. Możemy pokropić cytryną.
Obrane awokado, odsączony groszek i ząbek czosnku miksujemy za pomocą blendera na gładką masę.
Dodajemy sok z cytryny, kawałki papryczki i dalej miksujemy.
Kawałki pumpernikla smarujemy margaryną,
a następnie nakładamy grubą warstwę naszego humusa!
Po tak lekkim i zdrowym śniadaniu, grzechem było by nie wsiąść na rower! Nie dość że zza oknem istne babie lato, to przecież dziś Światowy Dzień Serca. Warto choć na chwilę wsłuchać się w jego rytm :)
https://www.heartagecalculator.com/HeartHealth/HeartAgeCalculator.aspx?hostID=1401
Komentarze