W ferworze świątecznych przygotowań i sylwestrowych poszukiwań kreacji, nie każdy ma czas na przygotowanie specjalnego menu na jedyny wieczór. Co prawda jedzenie jest również istotną kwestią tego dnia, ale pewnie u większośći z nas pozostają jeszcze wspomnienia po tłustych bigosach, domowych pierogach i niekończących się makowcach. Aby uniknąć przemęczenia i powitać Nowy Rok nie stoją w kuchni, poniżej sporządziłam krótkie resume moich przepisów, które możecie wykorzystać  zapraszając do siebie gości na noc sylwestrową. 

Przy kolacji powyżej 10 osób, najczęściej królują u mnie makarony. 

http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/spaghetti-z-pesto-i-orzechami-wloskimi/

http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/poniedzialkowy-obiad-czyli-spaghetti-carbonara/

http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/pappardelle-z-kurkami-pomidorkami-koktajlowymi-w-kremowym-sosie/

http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/z-cyklu-przepisy-dla-studentow/

 

http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/zwyczajny-makaron-podany-w-niezwyczajny-sposob/

http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/viva-pasta/

http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/niech-zyja-krewetki/

Quiche są rewelacyjne przy większej ilości gości. Ciasto możesz przyrządzić dużo wcześniej i pokroić tuż przed ich przyjściem. Dużą zaletą jest dowolony dobór składników!

http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/quiche-lorraine-z-boczkiem-i-cebula/

http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/quiche-lorraine/

http://www.makecookingeasier.pl/przekaski/%E2%80%A6-gdy-nie-mam-pomyslu-na-przystawke-pomidory-z-tatarem-z-cukinii/

Salsa z nachosami to klasyk, choć nie każdemu chcę się ją samemu przygotować :)

http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/kuchnia-meksykanska-gotowana-salsa-i-tortilla-z-indykiem-w-sosie-z-limonki/

http://www.makecookingeasier.pl/przekaski/dip-z-baklazanow/

http://www.makecookingeasier.pl/na-kolacje/co-mozna-zrobic-z-awocado/
 

http://www.makecookingeasier.pl/na-kolacje/co-mozna-zrobic-z-awocado/

Ciasto francuskie jest również wyjątkowo pomocne przy przyjęciach na większą skalę. Choć o tej porze z kurkami marnie, to są pieczarki i jest boczek-pozostaję tylko kwestia czasu :)

http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/pierozki-z-ciasta-francuskiego-z-kurkami/

http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/co-mozna-zrobic-z-gotowego-ciasta-francuskiego-chrupiace-rogaliki-z-tymiankiem-bazylia-i-kozim-serem/

http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/francuskie-ciasto-plasterki-cukinii-pesto-i-inne-rozmaitosci/

 

http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/ekspresowy-kurczak-w-sosie-o-smaku-chilli/

Są też i takie wieczory, gdzie wystarczy podać na ciepło jedynie pieczywo czosnkowe-gorąca bagietka, posiekane orzechy włoskie, natka pietruszki, kilka ząbków czosnku i butelka taniego szampana !

http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/idealna-parakukurydza-w-towarzystwie-masla-czosnkowego/

http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/simple-italian-sandwich-ciemne-pieczywo-riccotta-podpiekane-pomidory-z-ziolami/