Skład:
(przepis na dwa tosty)
4 tosty pszenne
1 jajko
1 szklanka mleka
1-2 łyżki cukru pudru
2 łyżki masła (do smażenia)
1-2 brzoskiwnie lub nektarynki
1 banan
konfitury z malin
A oto jak to zrobić:
1. Do naczynia rozbijamy jajko, dolewamy mleko i dodajemy cukru pudru. Całość ubijamy. Tosty zamaczamy w mieszance, chwilkę czekamy aż pieczywo nasiąknie i wkładamy na rozgrzaną patelnie z masłem. Na jedną kromkę nakładamy plastry bananów i przykrywamy drugą kromką. Smażymy aż chleb będzie zarumieniony i chrupiący. Przed podaniem polewamy konfiturami, posypujemy cukrem pudrem i dodajemy pokrojone brzoskwinie.
Komentarz: Tak przyrządzone tosty, możemy również podawać z syropem klonowym, miodem lub masłem orzechowym!
Komentarze