Skład:
1. bułka+ parówka+ pomidorki koktajlowe+ feta+ świeża bazylia
2. bułka+ parówka+ smażony boczek+ kukurydza+ ser żółty Hochland Cheddar+ prażona cebulka
3. bułka+ parówka+ ketchup pikantny+ ogórek konserwowy+ czerwona cebula
4. bułka+ parówka+ salsa (przepis poniżej) + nachos+ czerwona fasola+ zielone papryczki chili
5. bułka+ parówka+ guacamole+ kiełki rzodkiewki+ pomidorki koktajlowe z oliwą z oliwek
Przepis na salsę (na 3-4 hot-dogi)
Skład:
3-4 czerwone pomidory / 2-3 ząbki czosnku / 1 średnia czerwona cebula
garść świeżej pietruszki
1 łyżeczka pokrojonej ostrej czerwonej papryki
1 łyżka cukru brązowego / 1 łyżka octu winnego / sól morska / oliwa z oliwek
A oto jak to zrobić:
1. W średnim garnku podsmażamy posiekaną cebulę na oliwie z oliwek. Dodajemy kawałki pomidorów, wyciśnięty czosnek, kawałeczki ostrej papryki, cukier i ocet. Doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą morską i posiekaną natką pietruszki.
Komentarze