Skład:
1 i 3/4 szklanki mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
3 łyżki cukru pudru
3 jajka
1 3/4 szklanki ciepłego mleka
1/3 kostki masła
łyżeczka startej laski cynamonu 
100 g mlecznej czekolady
1 łyżka cukru wanilinowego
2 kropelki esencji waniliowej

A oto jak to zrobić:

1. Masło roztapiamy w małym rondelku i czekamy aż wystygnie. Jajka ucieramy w mikserze z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i esencją waniliową na białą masę.

2. Mąkę przesiewamy z solą i proszkiem do pieczenia, a następnie dodajemy ciepłe mleko, masło i utarte jajka z cukrem. Na końcu dodajemy starty cynamon i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Mieszamy wszystkie składniki i odkładamy na 20 minut.

3. Gotowe ciasto lejemy małą chochelką na gofrownicę i pieczemy do momentu, aż będą chrupkie. Gotowe gofry najlepiej przechowywać w ciepłym piekarniku. 

 Masło roztapiamy w małym rondelku i czekamy aż wystygnie.

Jajka ucieramy w mikserze z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i esencją waniliową na białą masę.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Mąkę przesiewamy z solą i proszkiem do pieczenia, a następnie dodajemy ciepłe mleko, masło i utarte jajka z cukrem. 

Na końcu dodajemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę

Mieszamy wszystkie składniki i odkładamy na 20 minut.

 Gotowe ciasto lejemy (najlepiej małą chochelką) na gofrownicę i pieczemy do momentu, aż będą chrupkie.