Skład:

1-2 kolby kukurydzy

80g masła 

garść orzechów włoskich

listki pietruszki (łodygi usuwamy)

2-3 ząbki czosnku

garść świeżego koperku

1 łyżka cukru

sól i pieprz

A oto jak to zrobić:

1. Masło, orzechy, listki pietruszki oraz koperek wrzucamy do miksera i mielimy na miazgę. Dodajemy wyciśnięty czosnek i doprawiamy solą i pieprzem. 

2. Kukurydzę przełamujemy na kawałki i zalewamy wrzątkiem. Dodajemy cukier i gotujemy pod przykryciem ok. 10-12 minut. 

Komentarz: Kukurydza gotowana z solą twardnieje, dlatego używam cukru, który dodaje również przyjemniejszego aromatu. 

Masło, orzechy, listki pietruszki oraz koperek wrzucam do miksera i miskuję na gładką masę.

2-3 ząbki czosnku to minimum !