Skład:
2 puszki pomidorów (bez skórki)
1 duża, czerwona cebula
1 łyżeczka suszonego tymianku
2-3 ząbki czosnku
2 średnie gruszki
garść świeżych listków bazylii
oliwa z oliwek
2-3 łyżki jogurtu greckiego
świeżo zmielony pieprz
sól
A oto jak to zrobić:
1. W średnim garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy posiekaną cebulę, rozgnieciony czosnek i suszony tymianek. Podsmażamy aż się zarumieni. Zmniejszamy ogień i dodajemy puszki pomidorów.Gotujemy na małym ogniu ok. 10-12 min. Gruszki obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i dorzucamy do zupy. Garnek odstawiamy z ognia. Całość miksujemy za pomocą blendera dodając jogurtu greckiego. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ze świeżymi listkami bazylii.
Na pozostałe przepisy na zupy zapraszam na makecookingeasier.pl
Komentarze