Skład:

ok. 400 g makaronu spaghetti

1 paczka świeżego szpinaku 

ok. 400 g krewetek

4-5 ząbków czosnku

garść orzechów laskowych

2-3 łyżki zielonego pesto

1 cytryna

oliwa z oliwek

starty ser parmezan

sól i pieprz

A oto jak to zrobić:

1. Gotujemy makaron al dente w dużym garnku wrzącej i osolonej wody.

2. Na patelni, na średnim ogniu rozpuszczamy masło i podsmażamy czosnek wraz z orzechami laskowymi. Następnie dodajemy posiekane liście świeżego szpinaku. W trakcie smażenia przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy ok 3-4 minuty. Następnie zwiększamy ogień, dodajemy oliwę z oliwek i dorzucamy oczyszczone krewetki. Ostrożnie mieszamy i odstawiamy patelnię.

3. Makaron odcedzamy, łączymy z zawartością patelni, dodajemy 2-3 łyżki pesto, pokrojone oliwki i plastry cytryny. Całość dokładnie mieszamy i posypujemy świeżo startym parmezanem. Podajemy na gorąco!