Skład:
ciasto:
150 g mąki
30 g cukru
125 g pokrojonego w kostkę masła
1 łyżka wody (opcjonalnie)
farsz:
500 g serka mascarpone
1 tabliczka białej czekolady
1-2 łyżki cukru pudru
owoce: maliny, morele, porzeczki
A oto jak to zrobić:
1. Do szerokiej miski (albo na stolnicę) przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojone na kawałki masło, cukier i skrapiamy łyżką wody (opcjonalnie). Zdecydowanym ruchem zagniatamy ciasto i odkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C.
2. Ciasto wyjmujemy z zamrażalnika i wykładamy nim formę. Wierzch ciasta nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok. 25 minut, aż ciasto uzyska złoty kolor.
3. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i mieszamy z przestudzoną stopioną białą czekoladą. Krem nakładamy na kruchy spód ciasta, a na kremie rozkładamy owoce. Dla lepszego efektu całość możemy posypać cukrem pudrem.
Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i mieszamy z przestudzoną stopioną białą czekoladą.
Krem nakładamy na kruchy spód ciasta, a na kremie rozkładamy owoce.
117 komentarzy
Mmmm… pychota:)
dodany przez Talka @ 18 sierpnia 2012 o 10:09. #
Też robiłam tartę na swoim blogu troszeczkę inny przepis ale jest przepyszna chyba pod każdym owocami ja robiłam z brzoskwiniami i jagodami i śliwkami kto chce to zapraszam do mnie http://deserlandia.blogspot.com/
dodany przez deserlandia.blogspot.com @ 18 sierpnia 2012 o 10:29. #
Pyszności! Kto na ochotnika zrobi mi taką? ;)
dodany przez Asia bloguje o prezentach @ 18 sierpnia 2012 o 11:28. #
Mmm wygląda tak smakowicie, że dostałam ślinotoku :))
dodany przez pudlomanka.blogspot.com @ 18 sierpnia 2012 o 12:08. #
a u mnie morel .. owa sukienka :-)
dodany przez morelowa ZWIEWNA, nowa sukienka, rozm. L :-) @ 18 sierpnia 2012 o 14:13. #
Tarta na pewno przepyszna
Jak i wszystkie przepisy Zosi:))
POzdrawiam
dodany przez Kosmetyki tańsze o 40%- Dbam o siebie @ 18 sierpnia 2012 o 11:31. #
Zosiu powalasz mnie tymi przepisami
Teraz masz tyle obowiązków a i tak nas zaskakujesz i przygotowujesz nam takie pyszności
Uwielbiam cię i pozdrawiam
dodany przez Nagrody od fanty- KTo chce------------------------------ @ 18 sierpnia 2012 o 12:41. #
aż nabrałam ochoty :]
pozdrawiam
dodany przez http://thesimplicityfashion.blogspot.nl/ @ 19 sierpnia 2012 o 12:47. #
Wygląda przepysznie. Zdjęcia wręcz zachęcają do spróbowania ;)
dodany przez Dobrze podróżować @ 18 sierpnia 2012 o 18:25. #
Zosiu! Dziękuję za świetny przepis! Już zrobiłam swoją wersję: z borówką amerykańską! I mam ciasto na Niedzielę :) Jest przepyszne!
dodany przez Kuleczka @ 19 sierpnia 2012 o 10:55. #
Pysznie!
dodany przez healthyaga.blogspot.com @ 18 sierpnia 2012 o 10:10. #
Jutro mam urodziny i właśnie dzisiaj planowałam zrobić takie ciasto :) szukałam pomysłu na ciasto i krem … teraz już nie muszę! :D Dziękuje za super smakowite rozwiązanie. Miłego dnia życzę! :)
dodany przez MartaNag @ 18 sierpnia 2012 o 10:16. #
Wygląda przepysznie! :)
dodany przez http://lady-in-high-heels.blogspot.com @ 18 sierpnia 2012 o 10:24. #
uwielbiam maliny!
dodany przez ewa @ 18 sierpnia 2012 o 10:24. #
Mniami! :)
dodany przez http://martaiteresa.blogspot.com/ @ 18 sierpnia 2012 o 10:27. #
Omg this look so delicious! You are amazing at taking beautiful pictures so the readers can almost taste the food :)
Great blog!
-a-
dodany przez Aleksandra @ 18 sierpnia 2012 o 10:28. #
Wygląda PIĘKNE i smakowicie. Aż ślinka cieknie. ;-)
Pozdrawiam http://www.fogdancing.blogspot.com
dodany przez Searching for more intriguing days @ 18 sierpnia 2012 o 10:33. #
wygląda przepysznie! oj uciekam do kuchni nabrałam ochoty na coś słodkiego;)
dodany przez http://nataliesstyle.blogspot.com/ @ 18 sierpnia 2012 o 10:38. #
Wygląda bardzo smacznie. W sam raz zna pyszne zakończenie lata!:)
dodany przez Domi @ 18 sierpnia 2012 o 10:46. #
smakowicie wygląda :)
http://dejvishop.blogspot.com/
dodany przez Dawid @ 18 sierpnia 2012 o 10:49. #
Ja ciągle się przymierzam do zrobienia takiej tarty, ale z samymi malinami. Ta wygląda ślicznie. Pozdrawiam!
dodany przez Marilyn Kate @ 18 sierpnia 2012 o 10:51. #
tarty są to nasze ulubione słodkości. Pychotka ! :)
dodany przez Justin&Dorothy @ 18 sierpnia 2012 o 10:53. #
najlepsza jest tarta czekoladowa :))
dodany przez morelowa ZWIEWNA, nowa sukienka, rozm. L :-) @ 18 sierpnia 2012 o 14:14. #
fenomenalny przepis! na pewno spróbuję! zapraszam do mnie http://vitesseventpl.blogspot.com/
dodany przez Zuzanna @ 18 sierpnia 2012 o 10:57. #
bardzo mi się podoba, że można zobaczyć wasze odbicie w łyżkach na zdjęciach. :)
dodany przez matylda @ 18 sierpnia 2012 o 11:03. #
:)
dodany przez Kasia @ 18 sierpnia 2012 o 11:03. #
zrobię to dzisiaj, przysięgam.
dodany przez monika @ 18 sierpnia 2012 o 11:04. #
Widzę, że mamy dokładnie takie same postanowienie :D
dodany przez Olga @ 18 sierpnia 2012 o 11:16. #
W obłędny smak nie wątpie, ale wizualnie po prostu dzieło sztuki! :)
dodany przez wildand3.blogspot.com @ 18 sierpnia 2012 o 11:05. #
wszystko wygląda przepysznie!
http://mamasaidbecool.blogspot.com/
dodany przez be cool @ 18 sierpnia 2012 o 11:12. #
kolejny letni, owocowy przysmak. ostatnio miałam szał na punkcie moreli, uwielbiam okres w roku, kiedy można je dostać na targach. Twoja propozycja wygląda przepysznie, pozdrawiam! :)
http://www.wprawkidokrakowskiejawangardy.blogspot.com
dodany przez Kasia @ 18 sierpnia 2012 o 11:16. #
Ale pyszności! :) :)
Aż się głodna zrobiłam! :)
dodany przez http://caroline-carolinaa-caroline.blogspot.com/ @ 18 sierpnia 2012 o 11:18. #
Wygląda obłędnie!
dodany przez Beauty in English @ 18 sierpnia 2012 o 11:24. #
Pomijam, że pewnie smakuje świetnie:-) ale jakie dodatkowo walory estetyczno wizualne..super połączenie rodzajów owoców i kolorów:-)
http://www.kameliaandpearls.blogspot.com
dodany przez Alicja @ 18 sierpnia 2012 o 11:27. #
przepysznie wygląda! Muszę przygotować jak tylko znajdę chwilkę
dodany przez http://www.alliness.blogspot.com/ @ 18 sierpnia 2012 o 11:31. #
skosztowałabym – wygląda cudownie!:)
dodany przez Perfectdessous @ 18 sierpnia 2012 o 11:37. #
Wygląda cudownie !
dodany przez http://rockglamfashion.blogspot.com/ @ 18 sierpnia 2012 o 11:37. #
Jak z obrazka, piękne :-) i PYSZNEEEEE!!
dodany przez http://mowmicarrie.blogspot.com/ @ 18 sierpnia 2012 o 11:38. #
jak zawsze smakowicie wszystko wygląda:)
http://beautifulgirlandfashion.blogspot.com
dodany przez http://beautifulgirlandfashion.blogspot.com @ 18 sierpnia 2012 o 11:53. #
uwielbiam tarty Zosiu więc trafiłaś idealnie w moje gusta! podoba mi się także to, że często w swoich przepisach wykorzystujesz te produkty, które aktualnie są najświeższe! Ostatnio też robiłam tartę z serkiem mascarpone oraz białą czekoladą, ale do farszu dolewało się jeszcze 100 ml advocatu! Farsz wyszedł wówczas bardziej gładki. Istna pyszność, chociaż nie była z owocami, a bitą śmietaną ;) Twój przepis na pewno także wkrótce wypróbuję! :) udanego weekendu
dodany przez justyna @ 18 sierpnia 2012 o 11:54. #
Zosiu, jak ma na imię Twoje maleństwo?:-)
dodany przez monique @ 18 sierpnia 2012 o 11:58. #
Zosiu, powiedz mi proszę, jaką konsystencję powinien mieć serek mascarpone po utarciu. Czy uciera się go tak jak bitą śmietanę, aż do stężenia ? Mi zawsze wychodzi płynny… Będę wdzięczna za odpowiedź ! Pozdrawiam serdecznie, Lana
dodany przez lana @ 18 sierpnia 2012 o 12:29. #
Ze względu na już sporą ilość przepisów na Waszej stronie przydałaby się wyszukiwarka dotychczas zamieszczonych potraw aby łatwiej można było odnaleźć upragniony wpis:):):)
Teraz muszę przejrzeć kilkanaście stron aby dotrzeć do tego co sama chciałąbym przygotować:/
dodany przez Monika @ 18 sierpnia 2012 o 12:29. #
juz wiele razy o tym pisalysmy, ale bez odpowiedzi :/
dodany przez morelowa ZWIEWNA, nowa sukienka, rozm. L :-) @ 18 sierpnia 2012 o 15:02. #
Wooow! Wygląda przepysznie i jeszcze ta biała czekolada mrrrr… a ja na diecie ;)
Zapraszam do siebie :*
dodany przez diella @ 18 sierpnia 2012 o 12:36. #
yummy!
dodany przez savannah @ 18 sierpnia 2012 o 12:50. #
ja dzisiaj piekę ze śliwkami :)
Pozdrawiam
dodany przez Alex @ 18 sierpnia 2012 o 12:50. #
Właśnie zrobiłam farsz, ale wyszedł mi bardziej płynny niż na zdjęciach :( mam nadzieję, że po schłodzeniu w lodówce będzie lepiej :) niestety na pieczenie spodu tarty nie miałam czasu, więc kupiłam gotową :) wygląda przepysznie! :) więcej takich przepisów! pozdrawiam :)
dodany przez Madeleine @ 18 sierpnia 2012 o 13:01. #
Wyglada bardzo smakowicie :)
dodany przez www.whitejessamine.blogspot.com @ 18 sierpnia 2012 o 13:10. #
Cudne zdjęcia, a tarta sama w sobie wygląda po prostu nieziemsko. :)
http://www.relishingmeals.blogspot.com
dodany przez whiness @ 18 sierpnia 2012 o 13:11. #
Chyba Ci się zwarzył mascarpone….
dodany przez Alina @ 18 sierpnia 2012 o 13:25. #
co to za kluchy w tym kremie? czy nie powinien on mieć raczej jednolitej gładkiej konsystencji? Zosi się chyba coś zwarzyło. what a shame.
dodany przez Pat @ 18 sierpnia 2012 o 13:30. #
Dokładnie,
serek mascaropone ma jednolitą głatka konsystencję, także nie wiem co to za kluski w serze….
dodany przez Alina @ 18 sierpnia 2012 o 17:09. #
To czekolada, jej nie da sie uzyskac calkowicie jednolitej, takze nic sie nie zwazylo ;)
dodany przez Madeleine @ 18 sierpnia 2012 o 17:19. #
Niemożliwe bo czekolada była rozpuszczone, zważona masa jest jak nic…
dodany przez Kasia @ 19 sierpnia 2012 o 12:57. #
My tartę robimy zwykle z budyniem, ale czas wypróbować serek mascarpone z białą czekoladą!
dodany przez WrocławByUs @ 18 sierpnia 2012 o 13:42. #
wprost uwielbiam letnie ciasta :) smakowicie wygląda a smakuje pewnie jeszcze lepiej :)
dodany przez http://femininedreams.blogspot.com/ @ 18 sierpnia 2012 o 14:01. #
Wygląda smakowicie… dlaczego ja nie umiem gotować ani piec?
dodany przez Isztar @ 18 sierpnia 2012 o 14:03. #
Bo wcale nie chce ci się tego robić…?
Gotowanie i pieczenie to jedna z najprostszych czynnosci jeśli dorosła kobieta nie potrafi upichcic najprostszych nawet dań to przepraszam bardzo jest kaleka życiową
dodany przez kami @ 18 sierpnia 2012 o 17:16. #
u Zosi jak zawsze nie tylko apetycznie ale też pięknie :)
dodany przez Magda @ 18 sierpnia 2012 o 14:26. #
O mamo, ale pysznie wygląda:)
dodany przez Asia @ 18 sierpnia 2012 o 14:51. #
Podziwiam Cię! :))
dodany przez pudlomanka.blogspot.com @ 18 sierpnia 2012 o 15:02. #
Mmm pyszności. Zapraszam do mnie na słodkie przepisy http://www.ilovebake.pl
dodany przez www.ilovebake.pl @ 18 sierpnia 2012 o 15:09. #
mniam! już wiem co będę robiła przez resztę dnia ! :)
dodany przez Dominika @ 18 sierpnia 2012 o 15:24. #
wygląda przesmacznieee
http://beautyisnothard.blogspot.com/
dodany przez www.beautyisnothard.blogspot.com @ 18 sierpnia 2012 o 16:11. #
Dlaczego wszystko co pyszne, musi być tuczące?:)
dodany przez Katita @ 18 sierpnia 2012 o 16:43. #
ale pyszna!
/zapraszam na rozdanie:
http://mish-mash-mission.blogspot.com/2012/08/mae-rozdanie-u-helki.html
dodany przez www.mish-mash-mission.blogspot.com @ 18 sierpnia 2012 o 17:03. #
ciekawe jak wygląda po pokrojeniu.. :)
dodany przez an @ 18 sierpnia 2012 o 17:45. #
Do serka mascarpone nie trzeba dodawać cukru pudru skoro jest czekolada. Robiłam taką tartę kilka razy…
dodany przez Polapola @ 18 sierpnia 2012 o 17:59. #
kocham tarty, są przepyszne, szczególnie te z malinami i budyniem … mniam mniam…. ♥
dodany przez Modne torebki @ 18 sierpnia 2012 o 18:18. #
wygląda przepysznie :)
dodany przez Patrycja @ 18 sierpnia 2012 o 18:45. #
Wygląda apetycznie!!! POZDRAWIAM :)
dodany przez ANDZIA @ 18 sierpnia 2012 o 19:05. #
wygląda obłędnie :) palce lizać, zwłaszcza, że są tam malinki :)
dodany przez ciekawaania.blogspot.com @ 18 sierpnia 2012 o 19:15. #
Zosiu uwielbiam Twoje przepisy… w dodatku zdjęcia Twoich potraw sa naprawdę apetyczne! wchodze tutaj tylko ze względu na Ciebie, bo Kaśkinie trawię.. pozdrawiam! :)
dodany przez Anka @ 18 sierpnia 2012 o 19:18. #
Naprawdę, rewelacyjne. Dzisiaj zrobiłam, i jestem zachwycona:)
dodany przez Kasia @ 18 sierpnia 2012 o 19:42. #
Mama tez mi ostatnio zrobila taka tarte tylko z malinami, borowkami i truskawkami z okazji moich 26 urodzin :)
dodany przez Diana @ 18 sierpnia 2012 o 20:26. #
Zabieram się do tarty od zeszłęgo roku, ale zawsze coś .. :) Jdnak ten przepis z mascarpone, który uwielbiam, ma w sobie to, co mnie zmobilizuje!
dodany przez modaitakietam @ 18 sierpnia 2012 o 21:16. #
Kilka razy probowalam zrobic tarte z Twojego przepisu, niestety ciasto wychodzi twarde, mdle… co robic???
Bede wdzieczna za odpowiedz!
dodany przez Ewa @ 18 sierpnia 2012 o 21:24. #
ja przez Was nigdy nie schudnę
dodany przez http://bestwishesana.blogspot.com/ @ 18 sierpnia 2012 o 22:35. #
Wygląda pysznie :) Na pewno wypróbuje przepis :)
dodany przez Kasia @ 18 sierpnia 2012 o 23:00. #
Rany boskie! Jakie apetyczności!
a porzeczek nie widzialam już 25 lat… grrrr
dodany przez Bozena @ 18 sierpnia 2012 o 23:25. #
Uwielbiam te Twoje wypieki:) Od samego patrzenia na te śliczne zdjęcia nabiera się ochoty na zrobienie proponowanego przez Ciebie ciasta:) Ja niestety mam do pieczenia, jak i gotowania, dwie lewe ręce. Kiedyś chciałam zrobić babeczki. Czas na przygotowanie w przepisie obejmował max. 2h. Ja siedziałam przy nich 3 razy dłużej:) A to coś się źle upiekło, a to znów coś źle dodałam, a tu przydałoby się je ozdobić:) A czas mija… :) Pozdrawiam i życzę powodzenia:)
dodany przez Klaudia @ 18 sierpnia 2012 o 23:27. #
babeczki 2 godziny? Nie wiem o jakie chodzi ale jeśli zwykłe muffinki to składniki trzeba mieszać jak najkrócej aby tylko się połączyły bo inaczej będą twarde i nie do zjedzenia :)
dodany przez Ania @ 19 sierpnia 2012 o 09:02. #
a mi się jakoś dziwnie wydaje, że masa z serka Ci się Zosiu zważyła… raczej nie powinna mieć konsystencji twarogu po dodaniu czekolady… ale to może tylko taki jakiś dziwny efekt na zdjęciu.
dodany przez Ania @ 19 sierpnia 2012 o 09:00. #
To wygląda tak pysznie. W tym przepisie można zrobić bardzo dużo kombinacji owocowych, także na pewno jeszcze w te wakacje się skuszę, póki są owoce
dodany przez Darmowe kosmetyki- shinybox @ 19 sierpnia 2012 o 09:59. #
Tarta wygląda niezwykle smakowicie :)
dodany przez http://lipstickonthecup.blogspot.com/ @ 19 sierpnia 2012 o 10:19. #
mniam, zjadła bym!
ZAPRASZAM DO MNIE, PISZĘ OPOWIADANIE O ONE DIRECTION! :)
dodany przez Alex Snyder @ 19 sierpnia 2012 o 10:20. #
Uwielbiam tartę owocową, zajadam się nią przy każdej okazji, jednak nigdy nie potrudziłam się aby ją przyrządzić .. Ten przepis przypadł mi do gustu :) Pycha.
dodany przez Metysa @ 19 sierpnia 2012 o 11:10. #
Zosiu jestes mistrzynią ta tarta powala już wyglądem!
dodany przez http://buszujac-w-codziennosci.blogspot.com/ @ 19 sierpnia 2012 o 11:17. #
Zosiu,zrobiłam! Jest przepyszna :)
dodany przez Weronika @ 19 sierpnia 2012 o 14:27. #
Bosko wygląda! :)
dodany przez Asia @ 19 sierpnia 2012 o 19:12. #
WYGLĄDA PYSZNIE! CHĘTNIE SKUSIŁBYM SIĘ NA TAKIE CUDO ^^
ZAPRASZAM NA SWOJEGO BLOGA
POZDRAWIAM
ADAM :)
dodany przez http://fashionableinnovations.blogspot.com/ @ 19 sierpnia 2012 o 20:31. #
pyszna.. mój mąż był zachwycony.. mniammm
dodany przez Jolka =) @ 19 sierpnia 2012 o 21:28. #
Uwielbiam tarty w każdej postaci ;)
dodany przez Perfect Party @ 19 sierpnia 2012 o 22:14. #
Jakie pyszności!!
dodany przez Karolina @ 20 sierpnia 2012 o 00:10. #
mam pytanie troche z innej beczki.. Gdzie Zosia kupiła ten zegarek na pasku.. bee wdzieczna za odpowiedz pozdrawiam:)
dodany przez mazia @ 20 sierpnia 2012 o 10:18. #
Tak apetycznie wygląda że chyba spróbuje zrobić taką … <3
dodany przez ewa @ 20 sierpnia 2012 o 13:27. #
Pyszne, zrobiłam i polecam również ;-)
dodany przez http://juustyynaa.blogspot.com/ @ 20 sierpnia 2012 o 16:36. #
Pycha! Na pewno zaserwuję sobie taką tartę, bo uwielbiam. Dzięki za przepis ;D
Pozdrawiam
dodany przez lola @ 20 sierpnia 2012 o 18:08. #
Niezwykle apetyczne zdjęcia …
dodany przez Marcin @ 20 sierpnia 2012 o 23:30. #
Oj, ale mamy chętkę na tartę!
dodany przez Femelo @ 21 sierpnia 2012 o 09:50. #
Efekt końcowy wygląda przecudownie!
dodany przez dania-kontra-ania.blogspot.com @ 21 sierpnia 2012 o 20:20. #
mmmmm pycha! muszę wypróbować ten przepis :)
Pozdrawiam
Amandine (filmdine.blogspot.com)
dodany przez Amandine @ 21 sierpnia 2012 o 21:12. #
apetycznie. muszę zacząć robić tartę :)
dodany przez didi @ 21 sierpnia 2012 o 23:50. #
owocowe pyszności – mniam
http://www.classicorcool.com – zapraszam
dodany przez Panna.P @ 22 sierpnia 2012 o 13:59. #
Witam! Chciałam się zapytać jakie wymiary miała blacha, w której piekłaś tę tartę. Pozdrawiam.
dodany przez Ewa @ 24 sierpnia 2012 o 02:25. #
Uwielbiam tarty owocowe! Szkoda tylko, że to sezonowe desery… Wygląda przepysznie ;-)
dodany przez Monte Carlo Baby @ 24 sierpnia 2012 o 10:31. #
Przepysznie wygląda, tarty są bardzo smakowite i można je zrobić na bardzo wiele sposobów. Muszę spróbować zrobić taką, bo wygląda naprawdę pysznie.
Podziwiam Was dziewczyny, bardzo lubię Zosi przepyszne smakołyki oraz przepisy, które zawsze inspirują. A Kasiu Ty masz niezwykły talent do przedstawiania tych pyszności na fotografiach. Rewelacja.
PS. Modowo wyglądasz fantastycznie. Ciekawe i pełne uroku stylizacje prezentujesz. Oglądam bloga już od kilku miesięcy (może już 10) i jestem pod wrażeniem. Super.
Zapraszam też czasem do mojego świata, to moja odskocznia i pasja.
https://optymistycznamamma.wordpress.com/
dodany przez www.optymistycznamamma.wordpress.com @ 25 sierpnia 2012 o 12:33. #
pyszności
https://optymistycznamamma.wordpress.com/
dodany przez www.optymistycznamamma.wordpress.com @ 25 sierpnia 2012 o 12:34. #
Czy do wymieszania masy z mascarpone potrzebne jest użycie miksera, czy zwykła trzepaczka wystarczy?
dodany przez Foremka @ 27 sierpnia 2012 o 17:17. #
Wczoraj zrobiłam tartę, wyszła przecudna. Krem ucierałam mikserem, dzięki czemu nie miałam żadnych grudek ;) Jest przepyszna!! Prosty, szybki przepis, a wygląda jakbym siedziała cały dzień w kuchni ;) Wiecej takich słodkości !! :)
dodany przez justyna @ 2 września 2012 o 09:45. #
Mam kłopot z kremem – jak ucierałam ręcznie to nie uzyskałam konsystencji kremu, a jak ucierałam elektrycznie, to krem się zważył i “puścił” mleko… co robić???
dodany przez kłopot @ 7 września 2012 o 21:29. #
na jakiej wielkości blachę przewidziane jest to ciasto?
dodany przez Dominika @ 20 września 2012 o 15:29. #
mniam:)
dodany przez Magda @ 20 października 2012 o 18:43. #
Pycha! Idealnie mi wyszlo, az sie zdziwilsm! ;)
dodany przez Kasia @ 18 lipca 2013 o 01:20. #
Zosiu, niestety ilekroc robie to kruche ciasto wedlug Twojego przepisu, nie wychodzi mi… Ciasto bez jajka po prostu sie nie klei, a po upieczeniu jest smaczne, ale calkowicie sie rozpada i kruszy, dlatego ciezko jest je jesc. Zdecydowanie cos robie zle… Masz moze jakies wskazowki?
Z gory dziekuje!
dodany przez Agnieszka @ 9 czerwca 2015 o 16:24. #
Od lat korzystam z tego przepisu, jest cudowny ?
dodany przez Joanna @ 26 sierpnia 2018 o 13:16. #