Tym razem tłusty czwartek mnie nie zaskoczył … i choć nie macie już pewnie czasu na wypróbowanie przepisów, ten poniższy mogę Wam śmiało polecić. Dokładne proporcje, jeszcze wczoraj wieczorem dopracowywałam, krzątając się jak najciszej, by przypadkiem nie obudzić mojej córeczki. A swoją drogą, już się nie mogę doczekać, kiedy te małe rączki będą mi towarzyszyły przy kuchennym blacie, bo przy tym przepisie z pewnością miałyby sporo frajdy!
Skład:
2 jajka
150 g cukru
700 g mąki tortowej
250 g jogurtu greckiego
2 łyżeczki cukru wanilinowego
70 g roztopionego masła
2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżka startej skórki z cytryny (opcjonalnie)
szczypta soli
dużo oleju do smażenia
do dekoracji:
drażetki M&M`s
wiórki kokoswe / czekoladowe
cukier puder
polewa czekoladowa (biała / ciemna)
A oto jak to zrobić:
1. Mąkę wraz z sodą i szczyptą soli przesiewamy do dużej miski. Jajka ubijamy z cukrem + cukrem wanilinowym na białą i puszystą masę. Następnie dodajemy jogurt grecki, roztopione masło i mieszamy. Przesianą mąkę dodajemy do masy jajecznej i wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto przekładamy na oprószoną mąką stolnicę i delikatnie rozwałkowujemy ciasto. Za pomocą szklanki odciskamy okrąg, a przy pomocy kieliszka wycinamy oczko w środku naszego donata.
2. Olej rozgrzewamy w szerokim i całkiem wysokim garnku. Za pomocą cedzaka, ostrożnie umieszczamy donaty i smażymy z każdej strony. Usmażone donaty wyjmujemy i przekładamy na ręcznik papierowy lub papier do pieczenia. Posypujemy cukrem pudrem lub dekorujemy wg uznania i ochoty :)
Komentarz: Przy smażeniu donatów, warto być czujnym, czy przypadkiem nie mamy za gorącego oleju. Moja pierwsza partia donatów bardzo szybko się zarumieniła, a w środku nie wszystke były dokładnie usmażone. Przy kolejnych zmniejszyłam ogień i zdecydowanie wolniej nabierały koloru, dłużej się smażyły, ale miałam pewność, że w środku nie są surowe.
Zamiast jogurtu greckiego, możemy użyć kefiru. Ze smakowym jogurtem, np. bananowym jeszcze nie próbowałam, ale czekam na komentarze tych, którzy już eksperymentowali.
140 komentarzy
Wyglądają pysznie! Chyba w przyszłym roku spróbuję sama przygotować słodycze na tłusty czwartek:)
dodany przez Ania @ 7 lutego 2013 o 10:12. #
Przepysznie!
Na
———————————
http://www.mojakwestiagustu.pl
————————————
Miłosna Przystawka :)
dodany przez mkg @ 7 lutego 2013 o 11:15. #
Wygląda przepysznie:):) A trochę inaczej niż tradycyjne pączki :)
dodany przez http://nwu.blox.pl @ 7 lutego 2013 o 11:40. #
Poeksperymentuję i dam znać, jak wyszły:)
Pozdrawiam:)
A jeśli zastanawiacie się jak spalić pączki to zapraszam do siebie:)
dodany przez agnieszka @ 7 lutego 2013 o 20:21. #
Bardzo ładnie wygląda :)
dodany przez http://you.strefa.pl/ @ 7 lutego 2013 o 11:39. #
z miłą chęcią zjadłabym :)
http://anna-and-klaudia.blogspot.com/
dodany przez http://anna-and-klaudia.blogspot.com/ @ 7 lutego 2013 o 14:03. #
RANY ALE NIEBO W GĘBIE:) MNIAM MNIAM!!!
http://halflajf.blogspot.com
dodany przez Aleksandra @ 7 lutego 2013 o 11:48. #
mmmmm ;-) zaraz się biorę do pracy :D tylko najpierw skoczę do sklepu po produkty i m&m obowiązkowo ;-)))
dodany przez http://kingadobosz.blogspot.com/ @ 7 lutego 2013 o 13:22. #
wyglądają pięknie i pewnie smakują wyśmienicie :)
dodany przez ITSJUL.blogspot.com @ 7 lutego 2013 o 16:21. #
przeczuwałam, że kto jak kto, ale Ty na tłusty czwartek wymyślisz coś wyjątkowego :)
dodany przez http://a-cup-of-ideas.blogspot.com/ @ 8 lutego 2013 o 12:27. #
Ślinka cieknie na takie pyszności. Nigdy jeszcze nie robiłam donatów ale może kiedyś się skuszę. Dzisiaj jestem już po dwóch pączkach i pękam ;) Mam nadzieję że jutro zobaczymy post o sporcie, aby jak najszybciej zrzucić ‘tłuste’ kalorie.
Jutka
dodany przez Jutka @ 7 lutego 2013 o 10:17. #
Jakie śliczne, aż mi smaka narobiłaś i chyba z postanowienia, że nie będę się dzisiaj obżerała pączkami i innymi słodkościami nici;)
dodany przez Paula @ 7 lutego 2013 o 10:22. #
Poączki to poączki. Donaty mi się kojarzą ze sztucznością
dodany przez lol @ 7 lutego 2013 o 10:22. #
Nauczyć się koleżanko pisać słowo pączki :)
dodany przez Aleksandra @ 7 lutego 2013 o 11:55. #
A mnie “poączki” kojarzą się z analfabetką.
dodany przez ja @ 7 lutego 2013 o 12:19. #
Pewnie, Wy się nigdy nie mylicie. Jak się pisze z iPada działa coś takiego jak autokorekta.
Zycze smacznych donatów.
PS. Jestem stałą/starą czytelniczką tego bloga a od dzisiaj tak sie wkurzyłam jak zobaczyłam ten komentarz, że już nigdy nie mam zmiaru otworzyć tej strony. Nie mam zamiaru być więcej obrażana dlatego, że dwie literki zmieniły się kolejnością.
Życze Wam wszystkim powodzenia!
dodany przez lol @ 8 lutego 2013 o 08:51. #
Nie ma co marudzić, donaty są też pyszne!
dodany przez Asia bloguje o prezentach @ 7 lutego 2013 o 12:48. #
Wyglądają pysznie!
dodany przez magdalena @ 7 lutego 2013 o 10:22. #
Mniam :) Ślicznie wyglądają i pewnie jeszcze lepiej smakują! Spróbuję zrobić, choć pewnie z moim talentem kulinarnym i tak coś zepsuję :D
dodany przez Magda @ 7 lutego 2013 o 10:25. #
Mmmmm:) Wygląda przepysznie:):) A trochę inaczej niż tradycyjne pączki :)
dodany przez pomiędzy białym a czarnym @ 7 lutego 2013 o 10:26. #
chyba donuty
dodany przez Iza @ 7 lutego 2013 o 10:29. #
Chyba się czepiasz :)
dodany przez Izabelq @ 7 lutego 2013 o 14:49. #
mniami!
xoxo from rome
K.
kcomekarolina.com
dodany przez kcomekarolina @ 7 lutego 2013 o 10:29. #
Przy Tłustym Czwartku jak znalazł :)
A ja zapraszam na Miłosną Przystawkę :))))
—————————————–
http://www.mojakwestiagustu.pl
———————————————
dodany przez mkg @ 7 lutego 2013 o 11:04. #
Ale pysznosci…a ja w pracy, w obcym kraju…z paczka nici…
dodany przez Meggy @ 7 lutego 2013 o 10:40. #
Masz przepis, możesz usmażyć (chociaż mi na przykład nigdy nie wychodzą takie dobre jak z przyzwoitej cukierni) ;)
dodany przez jestę pisarzę @ 8 lutego 2013 o 20:17. #
Moja babcia odkąd pamiętam robiła tego typu “donaty”, tylko, że nazywamy je oponkami ;) uwielbiam!
dodany przez whoneedschanel @ 7 lutego 2013 o 10:40. #
Oponkę to można miec wokół brzucha. I pewnie będzie się miało, jak sie będzie pakować w siebie jak w śmietnik takie obrzydlistwa.
Ludzie, szacunku trochę dla własnego ciała i zdrowia.
dodany przez ramtamtam @ 8 lutego 2013 o 11:55. #
Twoje donuty wyglądają niesamowicie smakowicie!
dodany przez http://life-is-not-so-sweet.blogspot.com @ 7 lutego 2013 o 10:46. #
Wyglądają i zapewne smakują rewelacyjnie. Mam pytanie odnośnie ich dekoracji, w czym zanurzać je uprzednio czy to jest lukier? i dopiero na to wiórki i inne “stroiki”?
dodany przez Agnieszka @ 7 lutego 2013 o 11:03. #
Polewa czekoladowa (biała lub czarna). Moczymy i ozdabiamy według uznania ;)
Coś czuję, że po dzisiejszym obżarstwie i tak zrobię te donaty ;D
dodany przez Sandra @ 7 lutego 2013 o 21:51. #
Donaty na pewno cudowne! Ale jaki świetny pomysł z tymi zdjęciami! :)
dodany przez wildand3.blogspot.com @ 7 lutego 2013 o 11:03. #
zjadłabym..:) ale nie chce mi się robić, więc z rana kupiłam 10 pączków:DD
dodany przez h @ 7 lutego 2013 o 11:09. #
Twój mąż to ma szczescie!!!
ja niestety nie lubie gotować :(
dodany przez Asia:) @ 7 lutego 2013 o 11:17. #
Spokojnie, Twój będzie miał lepszą figurę ;-)
dodany przez NO SPINSTER @ 7 lutego 2013 o 21:05. #
;)
dodany przez Asia:) @ 8 lutego 2013 o 12:29. #
oooo kaloryczne ale wygladają pięknie!!
zapraszam na nowy post !!
http://WWW.LIVE-STYLE20.BLOGSPOT.COM
dodany przez milka @ 7 lutego 2013 o 11:26. #
Rewelacja. Najlepszy jest ten sposob zdobienia.Bardzo fajny pomysl!
dodany przez Monika @ 7 lutego 2013 o 11:32. #
Wyglądają obłędnie! Poproszę wszystkie :)) W sobotę zrobię powtórkę z tłustego czwartku i zrobię donaty:P
http://www.jakpracowaconline.blogspot.com
dodany przez Ania @ 7 lutego 2013 o 11:32. #
I co ja mam biedna zrobić? Ani nie upiekłam, ani nie kupię, bo gdzie? Jak? Nic tu takiego nie ma na tym moim wygnaniu:(( Może w piątek wieczorem coś wyprodukuję…
pozdrawiam // k
http://www.hemmahosjohanssons.blogspot.se
dodany przez Karolina @ 7 lutego 2013 o 11:33. #
o, apetycznie. ale chyba bardziej zaintrygowały mnie same zdjecia, jaki program został użyty, żeby osiągnąć efekt “otwartej książki”?
dodany przez monika @ 7 lutego 2013 o 11:33. #
Photoscape :)
dodany przez agazmaluje @ 7 lutego 2013 o 18:18. #
Ale pychotka ! Wyglądają apetycznie i pewno tak smakują …
dodany przez Aleksandra @ 7 lutego 2013 o 11:37. #
A ja się właśnie zajadam pączkami :D
dodany przez natashke @ 7 lutego 2013 o 11:47. #
Wyglądają zabójczo :D aż chce się zjeśc…!!!
dodany przez :) @ 7 lutego 2013 o 11:48. #
Dzisiaj mamy tłusty czwartek już ? :) Kurde, nigdy nie wiem kiedy ten piękny dzień wypada :D.
dodany przez pudlomanka.blogspot.com @ 7 lutego 2013 o 11:49. #
Mmm super (;
dodany przez Agnieszka @ 7 lutego 2013 o 11:55. #
kurde trochę pracochłonne….
dodany przez maxmara39ipol.blogspot.com @ 7 lutego 2013 o 11:56. #
zrobiłam wczoraj, zamiast jogurtu greckiego dodałam kefir. Łącznie wyszło ok 30 pączków :) Część polukrowałam, wyszły pyszne!! :)) dzięki za przepis!
dodany przez karolka @ 7 lutego 2013 o 11:56. #
A ja pamiętałam o tłustoczwartkowych pączkach :)
Twoje donaty wyglądają przepysznie!
dodany przez Ewa @ 7 lutego 2013 o 12:00. #
mmmm super;)) smacznego;) ja wczoraj też piekłam a dzisiaj niestety w pracy jestem ;) milego dnia
dodany przez karolka21 @ 7 lutego 2013 o 12:11. #
A ja bym chętnie zjadła takie ale np z ciasta francuskiego z nadzieniem :D
dodany przez Anet @ 7 lutego 2013 o 12:11. #
Ale pychotka! Uwielbiam donuty :)
dodany przez Natalia @ 7 lutego 2013 o 12:25. #
Zosiu, można do Ciebie wpaść na ciacho? :) jak Ty to robisz, że masz czas na pichcenie… ja mam 2-miesięcznego synka i kompletnie na nic nie mam czasu:(
dodany przez Dorota @ 7 lutego 2013 o 12:25. #
Pysznie wygląda:)
dodany przez Ewelina @ 7 lutego 2013 o 12:43. #
wyglądają naprawdę przepysznie!!!!:) chociaż dziś mam już dosyć słodkości – od rana nie sposób sobie odmówić:)
my również zapraszamy dziś na DCC:
http://www.dresscodecity.pl/sukienki-prosto-z-ekranu-czyli-o-najpiekniejszych-filmowych-kreacjach-slow-kilka/
pozdrawiam serdecznie:)
dodany przez www.dresscodecity.pl @ 7 lutego 2013 o 12:45. #
wyglądają przepysznie i napewno takie są, ale wolę pączki:D
dodany przez Anonim @ 7 lutego 2013 o 12:48. #
Włśanie je zrobiłam, wyszły super! Są przepyszne, świetny przepis, prosty i łatwy. Robi siȩ je bardzo szybko:)) Na pewno bȩdȩ je czȩściej robić.
P. S : zamiast joghurtu greckiego, dodałam naturalny, gdyż taki akurat miałam pod rȩką, ale myślȩ, że to nic nie ujȩło z ich smaku:) W przyszłości spróbujȩ dodać joghurtów smakowych, zobaczymy czy bȩda równie smakowite?
Pozdrawiam i życzȩ miłego „tłustego czwartku”!
dodany przez Izabell @ 7 lutego 2013 o 13:00. #
Ja robiłam wczoraj swoje pączki w nocy do 2 :) i wyszły super nie są takie piękne jak te sklepowe ale jak smakują……mniam:) i z moim ulubionym nadzieniem….dżem figowy i konfitura z jagód. polecam :) i wszystkim życzę dobrego tłustego :)
dodany przez Agnieszka @ 7 lutego 2013 o 13:19. #
Zosiu ! :)
Twoje wpisy / przepisy zawsze cudowne i bajeczne.
Z nad pysznego espresso i rozpływającego się w ustach donata, przesyłam Tobie i Twojej Córeczce mnóstwo ciepła.
dodany przez Kinga @ 7 lutego 2013 o 13:33. #
U mnie oponki serowe, chruściki i róże karnawałowe. Na drugi rok może wypróbuję ten przepis :)
dodany przez migus @ 7 lutego 2013 o 13:37. #
Pyszny widok ;-) ja dziś za to spróbuję zrobić serduszkowy witraż http://pozytywna.pl/obrazek/4282/. Życzcie powodzenia ;-)
dodany przez Lilly @ 7 lutego 2013 o 13:37. #
Tłusty czwartek dziś? No to pięknie, dziś nie zjem pączka bo nie mogę wyjść z domu :(
dodany przez elfsstilettos @ 7 lutego 2013 o 13:51. #
O proszę, rzeczywiście bardzo łatwy przepis:) Zapraszam do mnie na słodkie croissanty po francusku ;)
http://naukafrancuskiego.blogspot.com/
dodany przez NaukaFrancuskiego @ 7 lutego 2013 o 13:59. #
oooohhh… kanadyjskie donaty! ;))
Przepysznie wyglądają!
dodany przez Bozena @ 7 lutego 2013 o 14:01. #
Moje pączki właśnie się przygotowują, robię bomboloni, z waniliowym kremem patissiere^^ Twoje wyglądają niesamowicie smakowicie:)) mniam, mniam:)
dodany przez Marta @ 7 lutego 2013 o 14:08. #
Pyszności ! Szkoda że ja całe życie na diecie ;)
dodany przez Naomi @ 7 lutego 2013 o 14:12. #
A potem trzeba będzie kalorie spalać :) Zapraszam na wpis o biżuterii karnawałowej: loovelyblog.blogspot.com
dodany przez Lexie @ 7 lutego 2013 o 14:27. #
Jak cienko trzeba rozwałkować ciasto?
dodany przez Magda @ 7 lutego 2013 o 14:33. #
pyszności ;)
http://aleksandraj.blogspot.com/
dodany przez Aleksandra @ 7 lutego 2013 o 14:49. #
Cześć ! Wbijajcie do nas do facebookowej społeczności blogowej :) Pozdrawiam
https://www.facebook.com/Blogerzy
dodany przez Bloggrka @ 7 lutego 2013 o 15:05. #
Przypomniały mi się donaty na Monciaku… szkoda, że już ich nie ma:(
dodany przez Aga @ 7 lutego 2013 o 15:05. #
One przeniosły sie na Zaspe na Dywizjonu, w blaszaku za kioskiem z prasą.
dodany przez BA @ 8 lutego 2013 o 07:41. #
Roboty sporo przy tym. Sam tluszcz i cukier. Nie na te czasy.:) U mnie 1 paczek i juz mnie wyrzuty wziely.:(
dodany przez dry @ 7 lutego 2013 o 15:10. #
Nie zjadłam jeszcze dzisiaj żadnego pączka :) chyba pora poszukać przepisu na bezglutenowe pączki :)
dodany przez powiew inspiracji @ 7 lutego 2013 o 15:12. #
PYCHA!!!
http://www.adduss.blogspot.com
dodany przez Dominika @ 7 lutego 2013 o 15:30. #
Zosiu,
nie dodawałaś spirytusu, żeby nie chłonęły tłuszczu? :)
A tak w ogóle to Twoje pączusie wyglądają bajecznie! :) świetny pomysł z drażetkami!
Pozdrawiam i życzę duużo kulinarnych inspiracji! :*
dodany przez En @ 7 lutego 2013 o 15:46. #
Piękne pączuchy! Dziś zgrzeszymy z Panem Narzeczonym!
dodany przez Pani Narzeczona @ 7 lutego 2013 o 15:59. #
wyglądają przepysznie:) mam pytanko: czy masz Zosiu jakiś sprawdzony przepis na lukier????przydałby mi się do muufinek i właśnie Twoich donutów:)pozdrawiam cieplutko!!!
dodany przez Marta @ 7 lutego 2013 o 16:07. #
MOja mama też takie robi, mówimy na nie “oponki” :) Myślę, że Twoja córcia gdy dorośnie będzie mieć radochę nie tylko przy gnieceniu ciasta, ale i przy dekorowaniu :)
dodany przez http://modaitakietam.blogspot.com/ @ 7 lutego 2013 o 16:32. #
Ładnie wyglądające bomby kaloryczne;)
dodany przez Geffer @ 7 lutego 2013 o 16:36. #
Mniammm, ja postanowiłam nie jeść słodkiego, więc dzisiaj nie świetuje:( Aż mi ślinka cieknie jak to widze…
dodany przez Asik @ 7 lutego 2013 o 16:36. #
Cudownee i na pewno pyszne
dodany przez Ola @ 7 lutego 2013 o 16:54. #
Zaraz idę robić:)
dodany przez Marzena @ 7 lutego 2013 o 16:55. #
Cudownie kolorowe i cudownie apetyczne!
Pączki i donaty to nie tylko raj dla podniebienia, ale także mnóstwo ciekawych historii.
Jeśli chcecie wiedzieć jak nazywają się portugalskie pączki, dlaczego w zapusty popularny jest akurat ten wypiek, co pączki mogą mieć wspólnego z Andrzejkami i jakim cudem z Portugalii wyemigrowały na Hawaje – zajrzyjcie tutaj: http://www.abcportugalia.pl/iberyjskie-smaki-i-aromaty/portugalskie-paczki-malasada.html
Znajdziecie tu też przepis na tradycyjne portugalskie pączuchy :)
dodany przez Pączuszka @ 7 lutego 2013 o 17:05. #
Z pewnością są pyszne, ale nigdy nie zrozumiem idei oblewania takich słodkości (donutów, pączków, pierników…) lukrem. W moim odczuciu lukier zupełnie niweluje smak samego ciastka, dlatego staram się kupować pączki z cukrem pudrem, a w ostateczności po prostu zlizuję lukier przed ostateczną konsumpcją :)
dodany przez Lena @ 7 lutego 2013 o 17:08. #
Masz rację! Zdecydowanie wolę pączki “pudrowane” od lukrowanych.
dodany przez NO SPINSTER @ 7 lutego 2013 o 21:08. #
pychotka!!:)
http://beautifulgirlandfashion.blogspot.com
dodany przez http://beautifulgirlandfashion.blogspot.com @ 7 lutego 2013 o 17:25. #
Zosiu, wyglądają tak apetycznie, że gdyby nie oddzielał mnie od nich ekran komputera, już dawno zjadłabym wszystkie!;D Niech żyje Tłusty Czwartek!;D (A kaloriami będziemy martwić się jutro;))
dodany przez Monika @ 7 lutego 2013 o 17:29. #
Mniam! Z przyjemnością sama wykonam te pączki i nie tylko z okazji tłustego czwartku :)
Pozdrowienia Zosiu!
dodany przez Monika @ 7 lutego 2013 o 17:30. #
A jak ma na imię Zosiu Twoja córeczka? ;> Pewnie będzie w przyszłości maczać swoje paluszki we wszystkie przepisy ;)
dodany przez . @ 7 lutego 2013 o 17:38. #
No właśnie też chętnie poznam imię, bo stoję przed dylematem wyboru właśnie imienia dla mojej córci i szukam inspiracji… Pozdrawiam i ściskam cieplutko :)
dodany przez Asia @ 7 lutego 2013 o 20:09. #
Hania :)
dodany przez ola @ 8 lutego 2013 o 17:35. #
Wydają się o niebo lepsze od tradycyjnych pączków ! BRAWO ZOSIU :3. Pozdrawiam ciepło.
dodany przez ann @ 7 lutego 2013 o 17:43. #
Powiedzcie mi, dlaczego takie pyszności muszą tuczyć? Jaka sprawiedliwość na tym świecie? Donaty wyglądają bardzo profesjonalnie – jak z dobrej cukierni. Ja nie mam zacięcia cukierniczego, dlatego poprzestanę na babeczkach.
Pozdrawiam
http://www.roksana-kaluzna.blogspot.com
dodany przez Roksana @ 7 lutego 2013 o 18:08. #
Najlepsze są te kolorowe M&Msy :)
dodany przez agazmaluje @ 7 lutego 2013 o 18:21. #
Cudowne takie amerykańskie, choć szczerze powiem, że polskie są najlepsze, szczególnie z marmoladą różaną. Bardzo mi ich brakuje tu za oceanem:(
http://zakreconytalerz.blogspot.com/
dodany przez Agnieszka @ 7 lutego 2013 o 18:44. #
Wyglądają cudowanie!:) Mniam, szkoda, że jestem na diecie ;)))
Dla osób, które również dietkują, zapraszam do mnie po przepis na dietetyczny smakołyk: DROŻDŻÓWKI :D
http://alittlebitofkash.blogspot.com/2013/02/dukanowskie-drozdzowki.html
dodany przez alittlebitofkash.blogspot.com @ 7 lutego 2013 o 18:53. #
Mmmm Pyszności :))
http://madamevillemo.blogspot.com/
dodany przez madamevillemo @ 7 lutego 2013 o 18:57. #
I looks so yummy but I haven´t any skills in baking :(
And I haven´t a chip pan, so I could only look at your pictures …
xxx
Rena
http://dressedwithsoul.blogspot.de
dodany przez Rena @ 7 lutego 2013 o 19:27. #
ale to chyba nie ten dział tu raczej o modzie
dodany przez niunia @ 7 lutego 2013 o 19:33. #
Hej, świetnie wyglądają te zdjęcia w formie książkowej. Ogólnie zdjęcia na blogu profesjonalne, wyglądają jak prosto z dobrej książki kucharskiej :) Do merytorycznej części przepisu nie wypowiadam się, bo marna ze mnie kucharka ;) smakoszem za to jestem wielkim, a pączuchy wyglądają BAJECZNIE :) Pozdrawiam!
dodany przez Jola @ 7 lutego 2013 o 19:45. #
Dzisiaj zjadłam 2 pączki. No i zrobiłam pyszne czekoladowe ciasteczka (udało mi się wykonać aż 51!). Z powodu mojego dość młodego wieku (bo raptem 14 lat), ciasta wolę pozostawić moim Babciom oraz Mamie, która korzysta z tych przepisów :)
Pozdrawiam
dodany przez Hania @ 7 lutego 2013 o 19:49. #
mmm…
ślicznie wyglądają !
dodany przez London @ 7 lutego 2013 o 19:56. #
Przyznam, że blog jest prowadzony bardzo pomysłowo. Pączki wyglądaja aptetycznie. Niestety dzisiaj nie mam czasu na wypieki ale może jeszcze będzie okazja aby sprawdzić Wasz przepis. Zapraszam do mnie w wolnym czasie ;-))
dodany przez Sabina @ 7 lutego 2013 o 20:03. #
Pączki bez drożdży? Da się tak? :D
dodany przez Asia @ 7 lutego 2013 o 20:08. #
Aż ślinka cieknie na sam widok – pięknie ozdobione te słodkości:) Pozdrawiam http://asmileoflife.blogspot.com/
dodany przez http://asmileoflife.blogspot.com/ @ 7 lutego 2013 o 21:03. #
cudnie wyszło!
M&M rzadzą :)
http://ladyindefinite.blogspot.com/
dodany przez Paula @ 7 lutego 2013 o 21:29. #
slinka cieknie…
dodany przez Anonim @ 7 lutego 2013 o 21:53. #
po polsku oponki :)
dodany przez joasia @ 7 lutego 2013 o 22:37. #
pięknie wyglądają bardzo smakowicie :))) z chęcią bym spróbowała ;) pozdrawiam tłustoczwartkowo :)))
dodany przez kasia @ 7 lutego 2013 o 23:06. #
Oryginalne i napewno pyszne:) Ile pączków dzisiaj zjadłyście? :)
Pozdrawiam!
dodany przez Małgosia @ 7 lutego 2013 o 23:41. #
piękne. piękne. piękne. :)
dobrze, że taki czwartek to tylko raz w roku.
dodany przez matylda @ 7 lutego 2013 o 23:58. #
szkoda jeść takie ładne ;)
dodany przez http://www.facebook.com/ElizaKuziemskaPhotography @ 8 lutego 2013 o 02:05. #
przejadłem się
http://milexblog.blogspot.co.uk
dodany przez milex @ 8 lutego 2013 o 03:43. #
Ależ super wyglądają :)
Ja też miałam w domu robione tego typu tłustości :D
A wieczorem na siłownię…
dodany przez EmiFashion @ 8 lutego 2013 o 08:31. #
może kiedyś uda mi się zrobić takie perełki :D:D
a tymczasem zapraszam wszystkich na mój pierwszy konkurs :D
http://emfashionblog.blogspot.com
dodany przez Ola @ 8 lutego 2013 o 09:50. #
Przepysznie wyglądają ! u mnie też gościły własne wypieki http://nieperfekcyjnakasia.blogspot.com/2013/02/alternatywa-paczka-oponka.html – zapraszam
dodany przez Kasia @ 8 lutego 2013 o 09:51. #
Ja wczoraj zjadłam jedynie jednego tłuściutkiego poczusia :( echhh…
http://dwojedopoprawki.blogspot.com
dodany przez Pani Narzeczona @ 8 lutego 2013 o 10:16. #
wczoraj na szczescie nie zjadlem zadnego :)
natomiast musze przyznac, ze wygladaja smakowicie :)
jesli ktos z Was potrafi mi pomoc, zapraszam :
zmianaswojegozycia.blogspot.com
dodany przez Antoni Noel @ 8 lutego 2013 o 10:28. #
Prześwietnie wyglądają!:)
pozdrawiam, K.
dodany przez Claudia @ 8 lutego 2013 o 10:40. #
Domowe są najlepsze, też wczoraj sama robiłam, moje dzieci 6 latek i roczna córeczka przepadają za nimi. Ten kształt sprawia że idealnie pasują do małych łapek ;)
dodany przez Marzena @ 8 lutego 2013 o 11:17. #
Zosiu można prosić jeszcze przepis na lukier?
dodany przez Żaneta @ 8 lutego 2013 o 15:00. #
jak się zarabia 700 zł to nie w głowie takie przepisy
dodany przez Melanii @ 8 lutego 2013 o 18:26. #
Zrobiłam!! Były przepiękne i przepyszne. Dodałam o pół łyżeczki proszku do pieczenia więcej i były bardziej pękate ; ) polecam przepis!
dodany przez Gabrysia @ 8 lutego 2013 o 21:18. #
To chyba najbardziej optymstyczna propozycja na Tłusty Czwartek, posypki są urocze i ręcze Ci Twoja córecza za kilka lat będzie ich fanką ( mojej odgonić nie mogę)Pozdrawiam!
http://ciasteczkolandia.blox.pl
dodany przez Vanilia81 @ 8 lutego 2013 o 21:19. #
To oczywisce Twoje królestwo, ale ,,jestem na nie” w kwesti zdjęć ala książka, szczególnie zdjęcia pionowe oglądało mi się jakoś ciężko :/
dodany przez Vanilia81 @ 8 lutego 2013 o 21:21. #
Ups, chyba sie komentarz nie dodał, wiec jeszcze raz…chcałam tylko napisać, że Twoje donaty to najbardze optymistyczna propozycja na Tłusty Czwartek i że jestem przekonana, że Hania będzie za kilka lat fanką posypek wszelakich ( księżniczki tak mają ;)
http://ciasteczkolandia.blox.pl
dodany przez Vanilia81 @ 8 lutego 2013 o 21:27. #
A mi się coś wydaje że pączków wieczorem nie robiłaś – coś za dobre światło na tych zdjęciach..;P;P
dodany przez Ola @ 8 lutego 2013 o 21:41. #
potwierdzam, pyyyysznnneee!!!!!!!!
dodany przez Marta @ 8 lutego 2013 o 23:13. #
Wyglądają tak cudownie smakowicie ze aż słów mi brakuje aby wyrazić swój apetyt jaki bym na nie miała
dodany przez Isztar @ 9 lutego 2013 o 11:29. #
Tłusty czwartek? Przeklęty dzień dla każdej osoby na diecie…
Zapraszam do odwiedzenia http://ann-m-blog.blogspot.com/
dodany przez Ann M... @ 10 lutego 2013 o 14:05. #
Ja w tym roku również zrezygnowałam z tłustoczwartkowych pączków i zamiast nich usmażyłam przepyszne oponki wiedeńskie. Moim bliskim tak bardzo smakowały, że musiałam je usmażyć dzisiaj ponownie. Polecam :-) Przepis zamieściłam na moim blogu http://endlesssong.pl/?p=72
dodany przez Justa @ 10 lutego 2013 o 23:20. #
Śliczne, będę robić :)
dodany przez Cooking Cure @ 11 lutego 2013 o 15:25. #
Deliszys
dodany przez Piotr @ 12 lutego 2013 o 12:07. #
Nie obrabiaj zdjęć w ten sposób, a jeśli już musisz, to kadruj je inaczej, bo tak jest nieczytelnie i brzydko…
dodany przez Marta @ 12 lutego 2013 o 12:25. #
Pyszne, ale bardzo kaloryczne, to fakt :) Uwielbiam z wiórkami przeróżnymi i polewami, ale z kolorowymi cukierkami już niezbyt :D Narobiłaś mi ochoty na słodkości !
dodany przez Olfaktoria @ 15 lutego 2013 o 19:18. #
muszę przyznać, jestem pod wrażeniem. pierwszy raz sceptycznie podchodziłam do tej strony z różnych względów, ale dział przepisów kulinarnych mnie urzekł. piękne zdjęcia, ciekawe rozwiązania, naprawdę inspirujące. pączki wyglądają przecudnie i na pewno kiedyś je upichcę. czekam na równie ciekawe propozycje na świąteczne słodkości
dodany przez ed @ 3 marca 2013 o 22:31. #
Dzięki za super bloga z przepisami :-) dużym ułatwieniem są zdjęcia, a przepis na lasagne wyśmienity – palce lizać
dodany przez beti @ 6 marca 2013 o 11:50. #
Zrobiłam je!!!!!
Tu mam dowód: http://oligatorka.blogspot.com/2014/02/its-doughnuts-baby.html
dodany przez Oligatorka @ 27 lutego 2014 o 16:27. #