Skład:
kilka listków sałaty lodowej
1 czerwona cebula
czerwona fasola z puszki
kilka pomidorków
świeży ogórek
sos:
1 mały jogurt grecki
2-3 łyżki oliwy z oliwek
garść świeżego estragonu
2 ząbki czosnku
kilka kropel cytryny
1/2 łyżeczki musztardy (opcjonalnie)
sól i pieprz
A oto jak to zrobić:
1. Wszystkie składniki sałaty kroimy według własnego upodobania.
2. Jogurt i świeży estragon miksujemy w robocie kuchennym, dodajemy czosnek i oliwę z oliwek. Doprawiamy pieprzem i solą, a na końcu skrapiamy sokiem z cytryny. Najlepiej podawać sos do sałaty w oddzielnej miseczce.
Pozostałe propozycje:
http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/salatka-ktora-cieszy-oko-wspanialymi-kolorami/
http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/salatka-na-podtrzymanie-sil-w-ciagu-dnia/
Komentarze