Skład:
ciasto na gofry (4 sztuki):
1 jajko
1 szklanka mleka
1 szklanka mąki
garść szczypiorku
1/4 szklanki oleju
szczypta proszku do pieczenia
sól morska
dodatki:
sadzone jajko
plastry szynki lub wędzonego boczku
świeże zioła (np. bazylia)
A oto jak to zrobić:
1. Mąke przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy jajko,olej, mleko i szczyptę soli. Miksujemy. Na końcu dodajemy posiekany szczypiorek. Tak przygotowane ciasto wylewamy na rozgrzaną gofrownicę.
2. Gorące gofry umieszczamy na talerzu, przekładamy plastrami szynki, świeżymi liśćmi bazylii oraz jajkiem sadzonym. Możemy posypać szczypiorkiem.
Na pozostałe pomysły na śniadania zaprasza na http://www.makecookingeasier.pl/blog/na-sniadanie/
Komentarze