Skład:
(przepis dla 2 osób)
4 żółtka
4 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka cukru wanilinowego
kobiałka malin
listki świeżej mięty (opcjonalnie)
A oto jak to zrobić:
1. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na gładką i puszystą masę. Dodajemy cukier wanilinowy i dokładnie mieszamy. Gotowy kogel-mogel przekładamy do kokilek, dodajemy maliny i ponownie zalewamy masą jajeczną. Kokilki wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni C na ok. 5 minut, aż kogel-mogel się zarumieni. Koniecznie jedzmy na ciepło!
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na gładką i puszystą masę.
Gotowy kogel-mogel przekładamy do kokilek, dodajemy maliny i ponownie zalewamy masą jajeczną.
Kokilki z malinami i koglem-moglem wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 5 minut.
… a po 5 minutach
Koniecznie jedzmy na ciepło!
Pozostałe przepisy z malinami …
http://www.makecookingeasier.pl/na-slodko/panna-cotta/
http://www.makecookingeasier.pl/bez-kategorii/zyc-zdrowo-dlaczego-nie/
http://www.makecookingeasier.pl/na-slodko/malinowy-krol-przepis-na-tort-malinowy/
http://www.makecookingeasier.pl/na-slodko/slodka-tarta-malinowo-serowa/
Komentarze