Skład:

(przepis dla 2 osób)

4 żółtka

4 łyżki cukru pudru

1 łyżeczka cukru wanilinowego

kobiałka malin

listki świeżej mięty (opcjonalnie)

A oto jak to zrobić:

1. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na gładką i puszystą masę. Dodajemy cukier wanilinowy i dokładnie mieszamy. Gotowy kogel-mogel przekładamy do kokilek, dodajemy maliny i ponownie zalewamy masą jajeczną. Kokilki wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni C na ok. 5 minut, aż kogel-mogel się zarumieni. Koniecznie jedzmy na ciepło!

Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na gładką i puszystą masę.

Gotowy kogel-mogel przekładamy do kokilek, dodajemy maliny i ponownie zalewamy masą jajeczną. 

Kokilki z malinami i koglem-moglem wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 5 minut.

… a po 5 minutach

Koniecznie jedzmy na ciepło!

 

Pozostałe przepisy z malinami …

http://www.makecookingeasier.pl/na-slodko/panna-cotta/

http://www.makecookingeasier.pl/bez-kategorii/zyc-zdrowo-dlaczego-nie/

http://www.makecookingeasier.pl/na-slodko/malinowy-krol-przepis-na-tort-malinowy/

http://www.makecookingeasier.pl/na-slodko/slodka-tarta-malinowo-serowa/