Skład:
4 żółtka
100 g cukru pudru
1 duża szklanka truskawek pokrojonych w plasterki
500 g serka Mascarpone
1 opakowanie podłużnych biszkoptów
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
mus truskawkowy:
1 szklanka zmiksowanych truskawek
3 kropelki esencji migdałowej
2 łyżki cukru
1 łyżeczka soku z cytryny
A oto jak to zrobić:
1. W szerokiej misce ucieramy żółtka z cukrem pudrem na gładką, jednolitą masę. Powinno nam to zająć ok. 5 minut. Stale mieszając dodajemy serek Mascarpone. W efekcie końcowym powinna nam wyjść gładka, biała masa. Następnie odcinamy końcówki podłużnych biszkoptów (patrz na 1 zdjęciu) i odstawiamy.
2. Do małego rondla przekładamy zmiksowane truskawki, sok z cytryny i cukier. Gotujemy ok. 6-7 minut na małym ogniu, stale mieszając. Powinien wyjść nam mus truskawkowy, w którym zamaczamy okrągłe biszkopty. Układamy je na płaskim naczyniu w kształcie koła (patrz na zdjęciu), nakładamy masę z Mascarpone a następnie pokrojone w plasterki truskawki. Czynność powtarzamy, w zależności od tego ile pozostało nam masy. W trakcie nakładania masy Mascarpone, doklejamy podłużne biszkopty w kształcie okręgu.
3. Gotowe Tiramisu wstawiamy na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem udekorujmy kolorową wstążką.
Odcianamy końcówki podłużnych biszkoptów oraz ucieramy żółtka z cukrem pudrem. Warto wcześniej sparzyć jajka.
Okrągłe biszkopty zanurzamy w wcześniej przygotowanym musie truskawkowym (patrz w przepisie).
Na warstwę okrągłych biszkoptów, nakładamy masę z serka Mascarpone.
.. a następnie układamy pokrojone w plasterki truskawki.
W trakcie nakładania warstw, doklejamy podłużne biszkopty. Warto wcześniej posmarować serkiem końcówkę podłużnego biszkoptu.
Na samym wierzchu, układamy plasterki truskawek w kształcie rozety.
Proponuję udekorować Tiramisu odpowiednią wstążką. To zawsze miły akcent! (choć trudno się zdecydować na odpowiedni kolor :)
140 komentarzy
cześć mam takie pytanie: czy żółtka maja pozostać surowe po zmiksowaniu?
dodany przez Gosia @ 26 maja 2011 o 08:09. #
A jakie, ugotowane? :O
dodany przez ewulczita @ 26 maja 2011 o 08:45. #
No właśnie jak robiłam tiramisu Zosi, to żółtka są surowe tylko jajka wrzątkiem oblałam i szczerze mówiac wolałam tego nie jeść bo mam bardzo wrażliwe i chorowite jelita. Ale cała rodzinka zjadła i nic im nie dolegało, chcieli więcej:)
dodany przez Ola @ 26 maja 2011 o 11:33. #
Zmykam szybko na inne blogi, bo ten przepis już poznałam u Zosi..
dodany przez Toja @ 26 maja 2011 o 08:13. #
Nie uwazasz, ze z cyklu “na dzien matki” powinno ukazac sie cos dzien szybciej by zdazyc zrobic zakupy i przygotowac???
dodany przez sabina @ 26 maja 2011 o 12:12. #
nie róbmy draki, od tego są rumaki
dodany przez ola @ 26 maja 2011 o 14:54. #
Miały być codziennie nowe aktualizacje, a to nie jest nowa aktualizacja, przepis pojawił się na stronie gotowania parę dni wcześniej.
dodany przez xxx @ 26 maja 2011 o 12:27. #
Wybaczcie mi moją ignorancję, ale czy Zosia prowadzi jeszcze jakiegoś bloga? Jeśli tak, podajcie adres ;-)
dodany przez marta @ 26 maja 2011 o 20:00. #
makecookingeasier.pl :)
dodany przez maria @ 27 maja 2011 o 09:10. #
pyyszny przepis :)) jesteś perfekcjoonistką w tym co robisz :)
dodany przez Justyna @ 26 maja 2011 o 08:14. #
Cudownie się prezentuje :)
dodany przez Viola @ 26 maja 2011 o 08:19. #
Wyglada cudnie, Zosiu jesteś mistrzynią nastroju i klimatu. BRAVO!
dodany przez Ela @ 26 maja 2011 o 08:20. #
Zosiu, świetny pomysł:)
Ja myślałam o musie truskawkowym, ale może zrobię takie tiramisu
Pamiętajcie tylko by sparzyć jajka
dodany przez Pieknosc Dnia blog @ 26 maja 2011 o 08:21. #
..jak zwykle oszaleć można, patrząć na Twoje dania.. cudo!!! :-) szkoda, że moja mama mieszka tak daleko, mogłabym zrobić jej pyszny podwieczorek wg Twojego przepisu..
Zosiu, na zdjęciu czwartym od dołu wyglądasz trochę jak Jodie Foster – uwielbiam tę aktorkę! (tylko nie wiem, czy nie machnęłam się w pisowni jej imienia).
pozdrawiam serdecznie :-)
dodany przez Paulina @ 26 maja 2011 o 08:23. #
Hmmm.. ładnie wygląda, ale te wstążki i tiul to chyba przesada. Pozdrawiam
dodany przez Ewa @ 26 maja 2011 o 08:26. #
jak ci się nie podoba to nie komentuj! wcale nie musisz tutaj wchodzić! Nie wylewaj swojego jadu i frustracji na innych! Idź stąd!
dodany przez memyselfandi0 @ 26 maja 2011 o 08:35. #
jej nawet swojego zdania nie można wyrazić!! Skąd tyle zawiści? dziewczyno opanuj się,ananjlepiej sama stąd idź!
dodany przez ewa @ 26 maja 2011 o 08:44. #
zabrzmiało jak jakieś egzorcyzmy :D
dodany przez maria @ 26 maja 2011 o 08:47. #
Jak się takie wiedźmy czepiają każdego słowa to i egzorcyzmy są konieczne
dodany przez Ewa @ 26 maja 2011 o 09:05. #
jad kącikiem ust ci się wylewa
dodany przez memyselfandi0 @ 26 maja 2011 o 09:18. #
jejka, memyselfandi0, wyluzuj!
dodany przez ania @ 26 maja 2011 o 11:15. #
jaki jad, jaka frustracja, spokojnie.. ;-)
dodany przez ania @ 26 maja 2011 o 11:15. #
Matko dlaczego tak zjechałaś Ewe? Opanuj się, nie można własnego zdania wyrazić, przecież nic złego nie powiedziała. A swoją drogą mi też te wstążki się nie podobaja i z nich zrezygnuje ale tiramisu obowiązkowo zrobię:)
dodany przez Ola @ 26 maja 2011 o 11:36. #
Dokładnie :D
dodany przez nika @ 26 maja 2011 o 11:36. #
memyselfandi to wlasnie z Twojej wypowiedzi bije jad, opanowalabys sie dziewczyno przeciez ona nie napisala nic obrazliwego sznujcie sie bardziej bo to jest chore
dodany przez er @ 26 maja 2011 o 12:51. #
Zosiu bardzo ladnie to wyglada i musi byc pyszne, tylko ja bym wiecej tych warst dala, albo obciela biszkopty :) pychota
dodany przez er @ 26 maja 2011 o 12:54. #
Tiul rzeczywiście wygląda średnio… Ale wstążka w kratkę jest wyjątkowo gustowna!
dodany przez eve @ 26 maja 2011 o 11:09. #
i kto tu jest frustratką i sączy jad?????
dodany przez Sylwia @ 26 maja 2011 o 11:32. #
Dzięki dziewczyny, też nie rozumiem tej agresji, pozdrawiam
dodany przez Ewa @ 26 maja 2011 o 13:40. #
Dzięki dziewczyny
dodany przez Ewa @ 26 maja 2011 o 13:49. #
Ludzie uspokójcie się … to nie targ czy zjazd partyjny
dodany przez Ksiądz @ 26 maja 2011 o 13:49. #
sam sie uspokój
dodany przez Ewa @ 26 maja 2011 o 14:03. #
ja po poprostu bardzo lubię Zosi posty i nie podoba mi się kiedy ktoś ją atakuje. jeśli Ewie nie spodobała się wstążka to niech sie nie odzywa bo może Zosi być przykro
dodany przez memyselfandi0 @ 26 maja 2011 o 13:53. #
Nikt tu nie atakuje poza toba. Nic juz dziewczyno nie pisz bo twoje teksty sa chore.
dodany przez Rez @ 26 maja 2011 o 14:13. #
widać wstazka musi sie podobac bo psychofani daja o sobie znac=) a mnie rowniez sie wstazki nie podobaja.pozdrawiam
dodany przez karaaa @ 26 maja 2011 o 14:20. #
Ale co ty mówisz. Zosia wygląda na rozsądną osobę i nie sądze że zrobi jej się przykro jak ktoś napisze, że coś się nie podoba, przecież nikt jej nie ubliża czy obraża.
dodany przez Ola @ 26 maja 2011 o 14:34. #
dokladnie! a gdzie tu jest atak na Zosie? cos chyba z Toba nie tak skoro nie potrafisz odroznic opini od ataku, ps koniec tej jalowej dyskusi a ze przepis fajny wszyscy sie zgadzaja
dodany przez er @ 26 maja 2011 o 14:36. #
Znalazła się obrończyni wielka, myślę że Zosi nie było przykro, chyba tylko Ty masz taka słabą psychikę że nie potrafisz znieść krytyki
dodany przez Ewa @ 26 maja 2011 o 14:17. #
czuje się zaszczuta tutaj! chciałam dobrze a wyszło jak widać….
nazywają mnie tu psychofanką ,chorą i obłąkaną….
nie spodziewałam się takiego traktowania.jest mi bardzo przykro i odbieram to wszystko osobiście. wszystko przez komentarz Ewy, dlatego chciałabym cię przeprosić i się pogodzić…
Apeluję do Ciebie Ewo! Zażegnajmy ten konflikt wspólnie!
dodany przez memyselfandi0 @ 26 maja 2011 o 14:43. #
ewa daj juz spokoj.
dodany przez ania @ 26 maja 2011 o 14:44. #
wiesz co Ona stwierdziła,że jej sie to nie podoba i ma do tego prawo! halo to jest blog i każdy ma prawo napisac swoja opinie i dziewczyny chyba tego chca bo inaczej nie daly by nam takiej mozliwosci prawda?! a poza tym nikt nie jest nie omylny i nie mozna każdemu słodzic tak jest pieknie jak akurat tak nie jest Zosia ani Kasia nie są wyroczniami i każdy ma jakieś wpadki…
Mi tez się nie podoba ta ozdoba…jedzenie nie powinno mniec ozdob nie jadalnych dla mnie to logiczne.
dodany przez ewelina @ 26 maja 2011 o 14:22. #
ja tu czasem wchodzę tylko po to żeby się pośmiać z waszych komentarzy:p
dodany przez ania @ 26 maja 2011 o 14:32. #
ale tu dziś bojowo hehe :)
dodany przez xxx @ 26 maja 2011 o 14:49. #
nie śmiej się ze mnie….
dodany przez memyselfandi0 @ 26 maja 2011 o 14:50. #
bo będzie m smutno
dodany przez memyselfandi0 @ 26 maja 2011 o 14:52. #
Jesteście niesamowite! Potraficie się pożreć o wszystko.
KASIU, FILTRUJ TE WPISY, trudno wyłowić jakieś wartościowe wypowiedzi w tym ścieku.
dodany przez ola @ 26 maja 2011 o 14:53. #
twoja wypowiedz o scieku jest bardzo wartosciowa. pozdrawiam.
dodany przez xxx @ 26 maja 2011 o 14:58. #
Stanelam w obronie Ewy na samym poczatku ale ta dyskusja zaszla za daleko, Kasia lub Zosia nie powinny byly dopuscic do publikacji tych komentarzy, maja taka mozliwosc nie wiem dlaczego z niej nie skorzystaly…
dodany przez Rez @ 26 maja 2011 o 16:14. #
zgadzam sie
dodany przez ania @ 26 maja 2011 o 16:22. #
Wstążki właśnie odwalają całą robotę! Coraz mniej estetów na tym świecie…
dodany przez aneska @ 27 maja 2011 o 09:21. #
Pychotka, sprobuje tego przepisu.
P.S Zosiu gdzie nabylas takie sliczne oprawki?
dodany przez Obiektywna @ 26 maja 2011 o 08:28. #
mmmmm….. alez to smakowicie wygląda! wspaniały deser dla naszych ukochanych Mam :)
dodany przez teresa @ 26 maja 2011 o 08:28. #
wygląda smakowicie :)
dodany przez Pam @ 26 maja 2011 o 08:32. #
Cudowny pomysł na udekorowanie :)
dodany przez Monika @ 26 maja 2011 o 08:32. #
Jeju Zosiu to musi być pyszne!!
dodany przez Olka @ 26 maja 2011 o 08:33. #
Wczoraj czytelniczka pod wpisem dotyczącym “Wyznań gejszy” zamieściła przepis na trochę podobne tiramisu truskawkowe . Aż ślinka cieknie jak się patrzy na te “pyszne” zdjęcia :-)
dodany przez maria @ 26 maja 2011 o 08:36. #
Kasiu widziałas tą sonde na http://www.fakt.pl na samej górze? Dziewczyny głosujemy!
dodany przez marysia @ 26 maja 2011 o 08:39. #
Wygląda pysznie i bardzo uroczo ale ciekawe jak to jeść? :P bo chyba ciężko by to było pokroić na porcje :)
dodany przez Paulina @ 26 maja 2011 o 08:41. #
ooo własnie to! Dobre pytanie:D
dodany przez Paulina @ 26 maja 2011 o 08:49. #
Bierzesz łyżke i nakładasz każdemu do pucharków, żadna filozofia. :) A na górę biszkopcik. :)
dodany przez Sylwia @ 26 maja 2011 o 11:34. #
Naprawdę apetycznie wygląda :)
dodany przez Kinga @ 26 maja 2011 o 08:47. #
Zosiu świetne przepisy uwielbiam Twoje nowe posty sa tak świeże i kolorowe że aż tutaj czuje to tiramisu:)
Chętnie zrobiłabym je dla swojej mamy ale jest na drugim końcu świata może podsunełabys mi jakiś pomysł co mogłabym dla niej upiec co przetrwałoby w locie? ( chyba cos twardego :))
Jeśli coś takiego masz w swoich przepisach bardzo proszę o radę.
Pozdrawiam.
dodany przez Justyna @ 26 maja 2011 o 08:50. #
ale Twoja mama na tym zdjęciu jest ładna, wdałaś się w nią) Pozdro
dodany przez domi @ 26 maja 2011 o 09:01. #
???!!!!! To Zosia!
dodany przez olesia @ 26 maja 2011 o 09:17. #
hehehe :)
dodany przez ania @ 26 maja 2011 o 11:50. #
a gdzie Ty mame widzisz? ;-)
dodany przez znudzona @ 26 maja 2011 o 09:39. #
To pojechałaś po całości….
dodany przez Ola @ 26 maja 2011 o 11:37. #
Haha, to chyba ta mama Zosia urodziła Kasię w wieku 2 lat….Boże ludzie nie myslą…
dodany przez Ola M. @ 26 maja 2011 o 13:31. #
Mniam, mniam ….. cudownie wygląda. Zrobię z pewnością. Dziękuję Zosiu! :)
dodany przez Lucy @ 26 maja 2011 o 09:12. #
A jakby to tutaj jeść ? :)
Przecież to się wszystko rozpadnie.
dodany przez Dominika @ 26 maja 2011 o 09:13. #
Dlatego nie ma zdjęcia kawałka ciasta na talerzyku :) Pewnie się rozwalił przy próbie przeniesienia go na talerzyk.
dodany przez KasiaS @ 26 maja 2011 o 10:47. #
przepysznie wygląda ;)
dodany przez malinowa @ 26 maja 2011 o 09:41. #
wyglądasz nieładnie w tych okularach…niestety
dodany przez bianka @ 26 maja 2011 o 10:00. #
proponuję robić to w pucharkach i zaprosić mamę na deser
dodany przez Agnieszka @ 26 maja 2011 o 10:02. #
Piękny prezent dla Mamy!:)
dodany przez Skakanka czyli Opp @ 26 maja 2011 o 10:04. #
Ale marudzą co niektórzy…….:]
dodany przez Obiektywny @ 26 maja 2011 o 10:06. #
pieknie to wyglada. Szkoda ze jestem leniwa do robienia takich smakolykow :) Musze miec natchnienie do tego :)
dodany przez Liliana @ 26 maja 2011 o 10:08. #
mniamiii!!! kazdy Twoj przepis zapisuje w folderze “przepisy” ktory prowadze od lat, mam tam tylko przepisy wyjatkowo smacznie brzmiacych obiadow i wyjatkowo slodko brzmiacych deserkow:) kazdy Twoj przepis na deserek tam laduje! (obiadowy nie kazdy bo jestem vege:)) a ze kopiuje caly twoj post lacznie ze zdjeciami, to zawsze przegladajac przepis i pichcac conieco bede wiedziala od kogo mam ten przepis:) Dzieki!
dodany przez Klaudia @ 26 maja 2011 o 10:20. #
wege? to chyba sie nie najesz bo w przepisie sa przeciez jajka ;)
dodany przez Agnes @ 26 maja 2011 o 11:58. #
Wege mogą jeśc jajka, to weganie ich nie jedzą. A przynajmniej tak mi się wydaje :)
dodany przez Ola M. @ 26 maja 2011 o 14:33. #
Mniam! wygląda smakowicie. Zrobię coś takiego w weekend kiedy w końcu skończy się sesja egzaminacyjna;)
dodany przez Domi @ 26 maja 2011 o 10:38. #
u mnie dopiero sie zaczyna :/
dodany przez zuzza @ 26 maja 2011 o 10:57. #
.Wiele pięknych kwiatów znamy:
tulipanów, róż i bzów.
My dla naszych Mam dziś mamy
najpiękniejsze kwiaty słów:
Słowo miłość – za ich troski.
Słowo wdzięczność – za ich trud.
Dar to skromny – dar dziecięcy,
wyśpiewany z serc jak z nut.
Wszystkim mamusiom, a w szczególności mojej Aluni najlepsze życzenia
dodany przez justyna @ 26 maja 2011 o 10:45. #
o jaki ładny :)
dodany przez ola @ 26 maja 2011 o 15:01. #
cudownie! !!! Zosia jest niesamowicie utalentowana i pomysłowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D pozdrawiam
dodany przez Molly @ 26 maja 2011 o 10:58. #
Matko, znowu cudo kulinarne :) Dziś nie zdążę przygotować dla mamy, ale wkrótce pewnie uraczę znajomych :)
dodany przez http://modaitakietam.blogspot.com/ @ 26 maja 2011 o 11:00. #
Wygląda to przepieknie, no i nie jest czasochłonne!
dodany przez http://aavinashi.blogspot.com/ @ 26 maja 2011 o 11:01. #
wygląda bardzo apetycznie :)
dodany przez Edyta @ 26 maja 2011 o 11:03. #
A ja właśnie wczoraj umówiłam się z moją Mamą, że jak tylko znajdę fajny przepis, to w weekend zrobimy truskawkowe tiramisu :)
dodany przez Coffee_girl @ 26 maja 2011 o 11:23. #
co można dać zamiast esencji migdałowej???
nigdy nie robiłam takich pychotek,ale ten przepis z przyjemnością wypróbuję :))
dodany przez domiśka @ 26 maja 2011 o 11:27. #
rewelacja! prezetuje sie wspaniale!
gratuluje wspanialego wykonania
dodany przez MamaUlki @ 26 maja 2011 o 11:29. #
Przepysznie wyglądaaa… <3
dodany przez Kama @ 26 maja 2011 o 11:37. #
Ślicznie w tych okularach:) Bo masz Zosiu taki zgrabny, mały nos:) Przepraszam, że tak komentuję- powstrzymać się nie mogłam. Przepis wygląda super, pozdrawiam
dodany przez Ann @ 26 maja 2011 o 11:40. #
Super przepisy! Dzisiaj planuje przygotowac jedna z wersji tiramisu na moja czesc, jako ze sama bede za pare miesiecy mama:)
Bylabym bardzo wdzieczna za zamieszczenie przepisu na sernik na zimno.
dodany przez Patrycja @ 26 maja 2011 o 11:46. #
O, to gratuluję i życzę dużo zdrowia!
dodany przez Ola M. @ 26 maja 2011 o 14:34. #
Potrafisz się nie uśmiechać choć na jednym zdjęciu? :| To jest irytujące.
dodany przez Żana @ 26 maja 2011 o 11:47. #
najgłupszy komentarz jaki w życiu dane było mi ujrzeć….
dodany przez x @ 26 maja 2011 o 21:11. #
Bosko, cudnie , pięknie!
rozpływam się !
Przepiękna dekoracja:)
dodany przez Nina @ 26 maja 2011 o 11:50. #
zrobiłam takie same dla mojego chłopaka dzisiaj :D tylko zaraz serka Mascarpone, dałam homogenizowany naturalny. ciekawe czy będzie mu smakowac jak wróci z pracy :) pozdrawiam.
ps. super obróz na stole.
dodany przez olcia @ 26 maja 2011 o 12:05. #
Zostań moją żoną, czy kimkolwiek i gotuj mi tak ;))
Nie no żartuje, ale jesteś genialna. Ale ja się za to nie zabieram bo nic z tego nie wyjdzie :)
dodany przez Jokka @ 26 maja 2011 o 12:20. #
Wyglada super!
Pokusa nie do odparcia.. :)
dodany przez Gosia @ 26 maja 2011 o 12:20. #
świetny pomysł na nowe tiramisu :) muszę wykorzystać ! :D
dodany przez Asia @ 26 maja 2011 o 12:26. #
Zosiu, dla mnie jesteś mistrzynią prezentowania potraw :)
dodany przez Ania @ 26 maja 2011 o 13:00. #
Zosia ubrała się bezbarwnie, żebyście nie komentowały jej wyglądu,ale tego o czym naprawde jest jej wpis (pyszne tiramisu).. a wy zamiast tiramisu, komentujecie wyglad, idzcie przed lustro chodzace idealy i siebie skomentujcie Przepis wyglada wysmienicie.
dodany przez Ania @ 26 maja 2011 o 13:04. #
Mama będzie zachwycona, coś pięknego:)
dodany przez evangeline @ 26 maja 2011 o 13:04. #
Zoska ten przepis jest fajnie wyglada ale niestety nie jem surowych jaj, ktore ty namietnie w swoich przepisach promujesz – postaraj sie o takie przepisy zeby nikomu nie zaszkodzily – wyobraz sobie ze ktos ten przepis zrobi i nie daj Boze trafi na takie trefne jajko … jeszcze mame tym zatruje … nie zycze nikomu ale tego przepisu nie polecam nikomu w taki wyjatkowy dzien
dodany przez aga @ 26 maja 2011 o 13:06. #
“Odcianamy końcówki podłużnych biszkoptów oraz ucieramy żółtka z cukrem pudrem. Warto wcześniej sparzyć jajka.”
czytajcie dokładnie :/
dodany przez Agata @ 26 maja 2011 o 13:36. #
to był miły komentarz Zosiu :) :) :)
dodany przez Sylwia @ 26 maja 2011 o 13:59. #
jak dla mnie bezsensowny przepis jak na taką okazje,OMG
dodany przez digiel @ 26 maja 2011 o 13:36. #
A dlaczego, jeśli można wiedziec, bezsensowny?
dodany przez Ola M. @ 26 maja 2011 o 14:37. #
Już wypowiedziałam się na temat tego przepisu, ale powtórzę swoją opinię, uważam, że tiramisu jest świetnym deserem. Nigdy nie jadłam go w takiej wersji, ale mam zamiar niedługo spróbować wykonać ten przepis. :)
Pozdrawiam
dodany przez http://www.fashion-life.pl/ @ 26 maja 2011 o 13:49. #
Jak byśmy chciały czytać te przepisy to weszłybyśmy bezpośrednio na blog Zosi. Głupota…
dodany przez Asia @ 26 maja 2011 o 13:56. #
Przepis jak dla mnie-rewelacja! Przygotowałam go dzisiaj specjalnie dla mamy(nie muszę chyba mówić,że była zachwycona :) ). Polecam wszystkim-przepis jest bardzo prosty, a efekt końcowy zadowoli największego łasucha!
PS. Wiele z was obawia się,że tiramisu będzie się rozpadać podczas krojenia-powiem,że wcale tak nie jest. Jeśli odpowiednio wcześniej wstawi się je do lodówki (moje stało około 3 godzin) to wszystko zgęstnieje i będzie dało się normalnie nałożyć na talerzyki. Życzę smacznego :).
Pozdrawiam!
dodany przez kkk @ 26 maja 2011 o 14:04. #
Moje po godzinie w lodówce, również po nałożeniu na talerzyki, było ‘stabilne’ ;-D
dodany przez withi @ 26 maja 2011 o 14:48. #
doznania estetyczne na najwyzszym poziomie :D piekne zdjecia
dodany przez natka @ 26 maja 2011 o 14:42. #
Okk, tak jak obiecałam wrzucam zdjęcie mojego tiramisu, które może nie wyszło takie piękne, ale pewnie równie smaczne. Co się liczy w moim przypadku – przepis jest bardzo prosty, a ja nie słynę z jakichś większych zdolności do tego typu spraw, więc jestem z siebie naprawdę dumna. Raz jeszcze dzięki, na pewno w przyszłości będę to cudo jeszcze robić. Ach i masa wyszła pyszna, użyłam tego serka z Piątnicy, zresztą innego nie znalazłam ; – D
http://withi.files.wordpress.com/2011/05/dsc03539.jpg?w=640&h=480
http://withi.files.wordpress.com/2011/05/dsc03524.jpg?w=640&h=361
dodany przez withi @ 26 maja 2011 o 14:47. #
wygląda super withi, gratulacje :)
dodany przez brrr @ 26 maja 2011 o 15:42. #
gratuluje :) też się za to zabieram:)
dodany przez justyna @ 26 maja 2011 o 20:52. #
troche pozno tez wpis jak na dzien matki ;////
dodany przez kamila @ 26 maja 2011 o 15:17. #
Tak sobie myślę Zosiu, że powinnaś pozostać przy publikowaniu przepisów tylko na swoim blogu… Jakoś tam komentarze są przyjemniejsze, milsza atmosfera… a Tu są takie tłumy i jakoś te żale, które byłyby normalnie wylewane pod postami Kasi, dostają się niepotrzebnie Tobie… Mam wrażenie, że do Ciebie trafiają tylko osoby naprawdę zainteresowane Twoimi przepisami, a tu… szkoda gadać czasami ;)
Pozdrawiam serdecznie
dodany przez anka_kkk @ 26 maja 2011 o 15:21. #
to chyba zosiu pierwszy twój post, który jest tak często komentowany, cieszę się, bo właśnie twoje przepisy powinny docierać do jak najszerszej liczby odbiorców.
pozdrawiam wszystkie mamy! ; )
dodany przez marti0110 @ 26 maja 2011 o 15:25. #
jasne, że powinny trafić do szerszego grona, tylko z drugiej strony spójrz na jakoś tych komentarzy (oczywiście nie mówię o wszystkich ;) )
Chyba sam link do przepisu i jakieś ładne zdjęcie by wystarczyło… :) Potem niepotrzebnie (imho) dublowane te posty, a komentarze i tu i tu inne…
dodany przez anka_kkk @ 26 maja 2011 o 15:48. #
bardzo fajny ten obrus/ścierka (?) z napisami. gdzie nabyłaś?
dodany przez gosia @ 26 maja 2011 o 15:51. #
Ale bym schrupała to tiramisu !!! :)
dodany przez aga @ 26 maja 2011 o 16:28. #
Z gotowania robisz sztukę. Rewelacyjnie to wygląda ;)
dodany przez KINGA @ 26 maja 2011 o 16:28. #
Widziałam ten post już rano i od tego czasu chodzi mi po głowie, ja chcę truskawkowe tiramisu!!!!
dodany przez Weronika @ 26 maja 2011 o 17:41. #
szkoda, że wczesniej nie było przepisu, chętnie bym zrobiła mamie!
ale wcześniej już kupiłam muffiny z lola’s cupcakes :P zdjęcia tutaj-
dodany przez monika @ 26 maja 2011 o 18:47. #
Zosiu jak mogłaś :(( Jest po 20 a Ty narobiłaś mi smaku i teraz muszę walczyć sama ze sobą ! ;)) Pozdrawiam!!!
dodany przez n @ 26 maja 2011 o 19:23. #
Zrobiłam właśnie. Dla mnie za słodkie troche i troszkę mdłe. Brakuje mi jakiegos smaku w tym przepisie
dodany przez TeaSahara @ 26 maja 2011 o 20:14. #
mm, mniami ;)
dodany przez Ewelina @ 26 maja 2011 o 20:25. #
czarodziejki!!!!!
dodany przez edyta @ 26 maja 2011 o 20:26. #
Zosiu mam pytanie, czy mus truskawkowy trzeba wystudzić zanim będziemy maczały w nim biszkopty? Nie rozpłynie się jak będzie ciepły? Z góry dziękuję za odpowiedź.
P.S. wspaniałe przepisy, zaraziłaś mnie gotowaniem. dziękuję…i mój mąż też:)
dodany przez Dominika @ 26 maja 2011 o 20:39. #
Genialny przepis, szybko i przede wszystkim bardzo smacznie. Co ważne nie jest za słodkie ! Tylko idealne. Polecam zrobić. Mojej mamie smakowało ;)
dodany przez Olka @ 27 maja 2011 o 11:18. #
zrobiłam wczoraj mamie. była szczęśliwa :)
dodany przez Aha @ 27 maja 2011 o 12:29. #
przepis świetny :) zmodyfikował go delikatnie – z białka ubiłąm na sztywno i dodałam do mascarpone (nic sie nie marnuję :P)
pychotka :)
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1162251814744.2024020.1181300904#!/photo.php?fbid=1787956496970&set=a.1162251814744.2024020.1181300904&type=1&theater
dodany przez Sandruś @ 28 maja 2011 o 16:47. #
NA PEWNO TWOJA MAMA SIE UCIESZYLA!
FASHION PASSION http://www.facebook.com/pages/Fashion-Passion/127087060700971
http://joannade.blogspot.com/
dodany przez Joanna @ 1 czerwca 2011 o 16:13. #
Meega przepis, latwo sie robi, i super smakuje ;) Dziekuje :)
dodany przez malutka @ 9 czerwca 2011 o 13:40. #
Zosiu, właśnie zrobiłam Twoje Tiramisu :) Wyszło boskie, świetny przepis
dodany przez D. @ 11 czerwca 2011 o 11:55. #
jutro to zrobię! bo w sobote ok godz 18 juz nigdzie nie mogłam dostać truskawek! :)
dodany przez Oliwia @ 12 czerwca 2011 o 19:32. #
tylko powiedzcie mi ja to nalozyc na talerz zeby sie nie rozpackalo xd zawsze mam problem z tiramisu :<
dodany przez Madzia @ 13 czerwca 2011 o 19:13. #