Skład:
1 jajko
ok. 300 ml wrzącej wody
1 croissant lub inne pieczywo
sól i pieprz
A oto jak to zrobić:
1. Wodę w garnku doprowadzamy do wrzenia. Do środka wrzątku ostrożnie wbijamy całe jajko z jak najmniejszej wysokości. Równie ostrożnie zwiększamy ogień i za pomocą łyżki kulistymi ruchami oblewamy nasze jajko.
2. Po 2 minutach gotowania jajko wyjmujemy łyżką (najlepiej cedzakową). Podajemy z gorącym pieczywem. Idealnie smakuje z masłem czosnkowym. Koniecznie doprawmy solą ziołową i pieprzem ;-)
Wodę w garnku doprowadzamy do wrzenia.
Do środka wrzątku ostrożnie wbijamy całe jajko z jak najmniejszej wysokości.
Równie ostrożnie zwiększamy ogień i za pomocą łyżki kulistymi ruchami oblewamy nasze jajko.
Po 2 minutach gotowania jajko wyjmujemy łyżką.
Podajemy z gorącym pieczywem. Idealnie smakuje z masłem czosnkowym. Koniecznie doprawmy solą ziołową i pieprzem
;-)
Przy okazji bardzo dziękuję Delikatesom Esencja:)
Komentarze