If the following weeks were equally sunny as in the last couple of days, I think that the level of happiness among the dwellers of Gdynia would become even higher. It has been known that Tricity is in the forefront when it comes to the happiest dwellers of their city… and I also confirm it with pride!
The time for tourists has already passed. It is a little bit calmer on the bike trail running along the bay – you will mostly meet here residents. We sit on a bench; I bite a juicy apple and forget about everything for a moment. I allow the remains of autumn sun to reach our faces. Each sun ray is energy for those darker days.
***
Gdyby tak słonecznie wyglądały kolejne tygodnie jesieni jak w ostatnich dniach, to myślę, że poziom zadowolenia wśród mieszkańców Gdyni byłby jeszcze większy. Nie od dziś wiadomo, że Trójmiasto przoduje w rankingach najbardziej zadowolonych mieszkańców ze swojego miasta… i ja z dumą również to potwierdzam!
Czas napływowych tłumów już minął, na alei rowerowej wzdłuż Zatoki nieco spokojniej, pozostali w większości mieszkańcy. Siadamy na ławce, wgryzam się w soczyste jabłko i na chwilę zapominam o wszystkim. Pozwalam by resztki jesiennego słońca padały na nasze buzie. Każdy promień to energia na te ciemniejsze dni.
Ingredients:
(recipe for approx. 8-10 pikelets)
3 eggs
60 g of coconut flour
1 large apple grated using large grating slots
1/2 teaspoons of baking powder
2 tablespoons of coconut flakes
1 and 1/2 glass of milkpinch of salt
coconut oil for frying
served with: honey
***
Skład:
(przepis na ok. 8-10 placuszków)
3 jajka
60 g mąki kokosowej
1 duże jabłko, starte na tzw. dużym oczku
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki wiórków kokosowych
1 1/2 szklanki mleka
szczypta soli
do smażenia: olej kokosowy
do podania: miód
Directions:
1. Combine milk, yolks, coconut flakes, and grated apple in a large bowl. Add coconut flour, a pinch of salt, and baking powder. Mix everything thoroughly. Add whisked egg whites. Stir everything delicately until evenly combined.
2. Fry the pikelets in a hot pan with some coconut oil. Serve the ready pikelets with honey.
***
A oto jak to zrobić:
- W dużej misce łączymy mleko, żółtka, wiórki kokosowe oraz starte jabłko. Dodajemy mąkę kokosową, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy, na końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
- Na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym smażymy placuszki. Upieczone placuszki podajemy z miodem.
Placuszki najlepiej smakują z miodem i odrobiną tymianku cytrynowego
Komentarze