Co prawda to jeszcze nie kaszubskie truskawki, ale ich widok i zapach sprawił, że nie mogłam przejść obojętnie. Od paru dni, krążyła za mną ochota na owocowe ciasto z kruszonką. Pierwszą garść truskawek zachłannie pochłonęłam z samym cukrem, uszczypnęłam się za lewę ucho i pognałam do kuchni, by resztę kobiałki równie należycie wykorzystać :-).
Skład:
ciasto: 350 g mąki, 150 g masła, 150 g cukru, szczypta soli, 3 żółtka, szczypta proszku do pieczenia
piana: 3 białka+ 3 łyżki cukru
ok. 400 g truskawek (mogą być mrożone) + 2 łyżki cukru + 2 łyżki masła + szczypta kardamonu
A oto jak to zrobić:
1. Mąkę z proszkiem do piecznia i szczyptą soli przesiewamy na stolnicę, dodajemy pokrojone zmine masło, cukier oraz 3 żółtka. Szybko zagniatamy ciasto, owijamy w bawełnianą szmatkę i umieszczamy na 30 min. do zamrażalnika.
2. Białka jajek ubijamy na sztywno z 3 łyżkami cukru. Truskawki podsmażamy na 2 łyżkach masła, dodając 2 łyżki cukru i szczyptę kardamonu. Schłodzone ciasto dzielimy na 2 części. Pierwszą część ciasta ścieramy na dno natłuszczonej formy do pieczenia, następnie dodajemy podsmażone truskawki. Ubite białka wykładamy na owoce i ścieramy pozostałą część ciasta.
3. Ciasto umieszczamy w rozgrzanym piekarniku do 160 stopni C i pieczemy ok 40 minut. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem.
Komentarz: Przed nałożeniem podsmażonych truskawek na starte ciasto, warto odsączyć sok z owoców. Sok przyda się na później, np. w trakcie podawania z bitą śmietaną, a my unikniemy w trakcie pieczenia ,, mokrego" spodu.
Kardamon możemy utrzeć w moździerzu (max. 2 ziarnka) lub tradycyjnym sposobem zetrzeć na tarce.
97 komentarzy
Hej Zosiu! Mam identyczną sukienkę :) Świetna na lato! A przepis na pewno wypróbuje, ostatnio na moim blogu robiłam drożdzówke z rabarbarem, ale jeszcze nie miałam okazji zrobić ciasta z truskawkami. Dzięki za inspiracje!
dodany przez blog mammamija.pl @ 22 czerwca 2013 o 17:01. #
pyszotka, przepis do wyprobowania! :)
dodany przez top/gorset ASOS, czarny + pudrowy róż, ROZM. 40/42 @ 22 czerwca 2013 o 17:44. #
Fantastyczny przepis Zosiu! W dodatku w sama porę! Właśnie pochlonelam kilogram truskawek i zaczęłam sie zastanawiać co zrobic z drugim;) wszystkie składniki mam- wiec biorę sie za robienie ciasta!
Pozdrawiam:)
dodany przez zabic-garsonke.blogspot.com @ 22 czerwca 2013 o 17:55. #
tak mi się zdaje, że to nie sukienka a fartuszek ;)
dodany przez lola21 @ 22 czerwca 2013 o 18:35. #
Z truskawkami NIE liczymy KALORII :)
dodany przez http://psychodietetykanaustach.blogspot.com/ @ 23 czerwca 2013 o 11:26. #
Uwielbiam takie ciasta, ale usunęłam z nich mąkę i masło, ograniczyłam cukier do minimum i trzeba przyznać, że wyszło mi cudownie pyszne i niesamowicie zdrowe ciasto, które zachęcam upiec. Przepis–> http://fasterbetternicer.blogspot.co.uk/2013/06/aktywnie-po-zdrowie.html
Dodatkowo chciałam spróbować moją wersje, mało kalorycznego ciasta, zrobić z truskawkami i zainspirowałaś mnie swoim pomysłem- zmodyfikuję go i upiekę BEZ MĄKI, BEZ MASŁA/TŁUSZCZU i z tylko jedną płaską łyżką brązowego cukru na całość:-)
Ciasto z przepisu ma 600kcal, dzieląc na 8 kawałków wychodzi, że każdy ma 75kcal- mniej niż jabłko:-)
dodany przez AgnesBlog @ 23 czerwca 2013 o 12:50. #
Przepis genialny w swojej prostocie! :)
http://www.catherinetheowner.pl
Business Lifestyle Blog
dodany przez Catherine @ 24 czerwca 2013 o 11:36. #
PYCHA!
dodany przez Marta @ 22 czerwca 2013 o 17:02. #
Dobrze powiedziane :D Uwielbiam ciasta z truskawkami :)
dodany przez http://truskawkowyjogurt.blogspot.com @ 22 czerwca 2013 o 17:34. #
Na pewno pycha! Kocham takie ciasta jeść! Ale żeby samemu je piec to już zdolności brak …
dodany przez Asia bloguje o prezentach @ 22 czerwca 2013 o 18:15. #
lato z truskawkami obowiazkowo! ;-)
dodany przez top/gorset ASOS, czarny + pudrowy róż, ROZM. 40/42 @ 22 czerwca 2013 o 20:19. #
dokładnie! ja dzisiaj też jadłam ciasto truskawkowe :)
http://anna-and-klaudia.blogspot.com
dodany przez http://anna-and-klaudia.blogspot.com/ @ 23 czerwca 2013 o 00:14. #
Wygląda pysznie :-) a jak smakuje?
Pozdrawiam :-)
dodany przez Judyta @ 22 czerwca 2013 o 17:08. #
Widzę, że nie wyszło – bita śmietana całkiem opadła :(
Ma ktoś sprawdzony sposób na to, żeby nie opadała?
dodany przez Justyna @ 22 czerwca 2013 o 17:08. #
polecam czytać cały post i trochę myśleć :)
to nie bita śmietana tylko białka – bitej śmietany się raczej nie piecze.
i to naturalne, że opadła, skoro jest na wierzchu ciasto!
dodany przez aneta @ 23 czerwca 2013 o 08:58. #
Fantastyczne! Wygląda smakowicie!
http://mamasaidbecool.blogspot.com/
dodany przez be cool @ 22 czerwca 2013 o 17:13. #
ja ostatnio robiłam tartaletki z mascarpone i truskawkami ;) Twoje ciasto wygląda bardzo apetycznie i z chęcią jej przygotuje ;)
dodany przez martuuu @ 22 czerwca 2013 o 17:17. #
Wylada pysznie i te truskawki mmm.
http://francuski-przez-skype.blogspot.com
dodany przez Aga @ 22 czerwca 2013 o 17:26. #
Wyglada pysznie !
http://catch-destination.blogspot.fr
dodany przez Aga @ 22 czerwca 2013 o 17:27. #
O! WYGLADA PYCHA
xoxo from rome
K.
kcomekarolina.com
dodany przez kcomekarolina @ 22 czerwca 2013 o 17:39. #
Oj, ale bym zjadła!
dodany przez Jeans Please @ 22 czerwca 2013 o 17:43. #
ja wczoraj upiekłam ucierane z truskawkami z własnego ogródka ;) chyba wyszło dobre, bo już na dzisiaj nic nie zostało ;) następnym razem na pewno wypróbuje Twój przepis :)
dodany przez klaudia @ 22 czerwca 2013 o 17:52. #
wygląda naprawdę smakowicie <3
crazy-about-heels.blogspot.com
dodany przez Kinga @ 22 czerwca 2013 o 18:07. #
Kusisz Zosiu, kusisz! Idealne ciacho na lato:)
http://www.once-upon-a-time-in-paris.blogspot.fr
dodany przez Once upon a time in Paris @ 22 czerwca 2013 o 18:26. #
Pyszności! :)
dodany przez Who need Chanel? @ 22 czerwca 2013 o 18:27. #
Zosiu, znasz fajne dziecięce second handy w Warszawie?
dodany przez monika @ 22 czerwca 2013 o 18:38. #
jejjjjjj jak ślicznie wygląda!!! aż mam ochotę zrobić takie sama :)
dodany przez http://www.facebook.com/ElizaKuziemskaPhotography @ 22 czerwca 2013 o 18:50. #
Pomóżmy psiakom ze schroniska ! Gorąco zachęcam wszystkich do pomocy!
To nie zajmie Ci więcej niż 2 minuty !
Jeśli masz ochotę pomóc wejdź w link:
http://www.karmimypsiaki.pl?polecajacy=357834
Potem wybierz psiaka, którego chcesz nakarmić, kliknij NAKARM podaj swojego maila, potem odbierz pocztę i potwierdź swój udział. Nie ma nic prostszego :)
To trwa tylko chwilę, a może poprawić los samotnych zwierzaków.
Pozdrawiam i zachęcam do poświęcenia chwili : )
dodany przez Kasia @ 22 czerwca 2013 o 19:02. #
Zosiu jesteś kucharką-czarodziejką :)
dodany przez Pearlita @ 22 czerwca 2013 o 19:10. #
Musi być pycha ale Zosiu zadnej fotki z ciastem?? Powinnaś się troszkę dać fotografować.
dodany przez ann23 @ 22 czerwca 2013 o 20:05. #
Never have seen before in my life a recipe like yours with strawberries! Unfortunately I just ate all the strawberries which we have bought this afternoon ;) Of this cause it´s impossible to try this yummy looking cake this evening …
xx from Bavaria, Rena
http://www.dressedwithsoul.blogspot.de
dodany przez Rena @ 22 czerwca 2013 o 20:38. #
wygląda ładnie i pewnie jest pyszne:)
dodany przez MeG @ 22 czerwca 2013 o 20:42. #
pychotka! moja babcia takie robi :) ale z jabłkami i warstwa ciasta na wierzchu jest z brązowa (z kakao).
dodany przez katka8891 @ 22 czerwca 2013 o 20:51. #
Ciasto z truskawkami – mistrzostwo!
http://get-proud.blogspot.com/
dodany przez Kasia @ 22 czerwca 2013 o 20:59. #
Zosiu!Kolejny Twój przepis, który wypróbuję. !
Proszę powiedz te piękne blaty to te dębowe z IKEA , bo szukam właśnie drewnianego blatu do białej kuchni i taki ciepły kolor drewna b. by mi pasował.Pozdrawiam serdecznie. Kasia
dodany przez Anonim @ 22 czerwca 2013 o 21:35. #
Pyszności!
dodany przez Anonim @ 22 czerwca 2013 o 21:37. #
Ciasto wygląda przepysznie…
dodany przez EmiFashion.pl @ 22 czerwca 2013 o 22:08. #
toż to skubaniec zwany również pleśniakiem
dodany przez kala @ 22 czerwca 2013 o 22:33. #
mm. wygląda przepysznie! będę musiała wypróbować przepis! ;-)) <3 truskawkiii <3
dodany przez bejbe @ 22 czerwca 2013 o 22:36. #
Swietne zdjecia!
http://www.steptothegoodlife.com
dodany przez steptothegoodlife @ 22 czerwca 2013 o 22:58. #
o, klasyka. bardzo lubię ciasta z truskawkami.
dodany przez matylda @ 22 czerwca 2013 o 23:21. #
Zosiu, wszystko wygląda u Ciebie jak zawsze niezwykle smakowicie! :)
Jeśli to nie problem to napisz proszę jakiej firmy jest ten rondel, do którego wkładałaś truskawki? W środku jest pokryty telfonem czy tylko mi się wydaje? Poszukuję takich garnków już od dawna i będę wdzięczna za odpowiedź.
Serdecznie pozdrawiam i przyjemnej niedzieli życzę!
dodany przez Ela @ 22 czerwca 2013 o 23:32. #
Uwielbiam ciasta z truskawkami. Trzeba korzystać bo sezon truskawkowy trwa tak krótko ….
Zapraszam do mnie na tort truskawkowy w trzech kolorach z kremem serowym i śmietankowym
dodany przez http://www.qchenne-inspiracje.blogspot.com/ @ 22 czerwca 2013 o 23:41. #
KitchenAid! Najwspanialszy robocik na świecie <3
dodany przez Wera @ 22 czerwca 2013 o 23:59. #
Jestem największym fanem truskawek ever.
http://milexblog.blogspot.co.uk
dodany przez milex @ 23 czerwca 2013 o 02:46. #
uwielbiam takie tradycyjne, domowe ciasto ;)
dodany przez Lena @ 23 czerwca 2013 o 07:17. #
absolutnie pod zadnym pozorem nieczego nie przygotowywac ani tym bardziej piec w naczyniach pokrywanych teflonem czy podobnymi powlokami. Psuja smak potraw, i sa bardzo niezdrowe substancje jakie sie uwalniaja do jedzenia przy wysokich temperaturach. Pani Gessler odwazyla sie o tym mowic publicznie.Fakt,ze nie boli nie znaczy ,ze nie szkodzi.
A i ciasto truskawkowe jak i wszelkie inne znacznie bedzie zdrowsze i smakowitsze tez ekologiczne, jesli wygrzebiemy sobie ze “strychu babuni” lub wprost ze sklepu tortownice i inne naczynia ze stali nierdzewnej.
Ze co? ze drozsze? To na czym chcecie oszczedzac? na zdrowiu swoim i rodziny?
Ciasto truskawkowe tylko w tortownicy bez teflonu!
dodany przez Misia @ 23 czerwca 2013 o 08:22. #
To ciasto, u mnie w domu jest nazywane kruszawcem. Najpyszniejsze ciasto, którego chyba popsuć się nie da!
dodany przez Ursz(ula) @ 23 czerwca 2013 o 08:23. #
U mnie też to kruszawiec, rzeczywiście moje ulubione, choć z truskawkami jeszcze nie próbowałam:-) Zazwyczaj jest to borówka, agrest, wiśnie :-)
dodany przez Papaja @ 23 czerwca 2013 o 08:58. #
Tak sie zastanawiam- skoro Wy calyyy czas jecie cos slodkiego, jakim cudem wygladacie szczuplo i zgrabnie ? chyba poza tymi ciastami, lodami, deserami- caly czas biegacie i pocicie sie na silowni :D
kocham truskawki, dzisiaj tez robie z nich deser, ale fit;p umieszcze potem przepis plus zdjecia na moim blogu. Gdzie zapraszam:
http://www.ewadymek.blogspot.com
dodany przez Ewa @ 23 czerwca 2013 o 08:51. #
ALE
PYSZNOŚCI!
http://www.alliness.blogspot.com/
dodany przez http://www.alliness.blogspot.com/ @ 23 czerwca 2013 o 08:54. #
mniam!!
dodany przez Asia z http://ilikemyself-asiar.blogspot.com/ @ 23 czerwca 2013 o 09:03. #
Wypróbuję na pewno. Uwielbiam truskawki i takiego rodzaju ciasta. Pysznie wygląda.
dodany przez Pamma Han @ 23 czerwca 2013 o 10:00. #
a ja upiekłam dzisiaj z okazji dnia ojca biszkopt z moją konfiturą z truskawek, truskawkami i galaretką ;D truskawkowy szał!
dodany przez Karolina @ 23 czerwca 2013 o 10:19. #
Właśnie przesmażam już truskawki … Kiedy zobaczyłam rano ten przepis, do razu pomyślałam, że je zrobię :)
dodany przez Marta @ 23 czerwca 2013 o 10:25. #
ciasto pyyyycha :)
ale truskawki nie do końca oczyszczone z szypułek…?
dodany przez plinka @ 23 czerwca 2013 o 10:59. #
Wygląda smakowicie! Zrobiłabym… gdyby tylko nie moja dieta cud! Ohh! Niesprawiedliwe!
Pozdrawiam :*
http://voguerka.blogspot.com
dodany przez Voguerka @ 23 czerwca 2013 o 11:17. #
Truskawki uwieliam i przepis wypróbuję. Natomiast ja mam propozycję na ciasto truskawkowe dla osób na diecie bezglutenowej: http://kobietarenesansu.blogspot.com/2013/06/kruche-ciasto-z-rabarbarem-i.html
dodany przez Fraszka @ 23 czerwca 2013 o 11:29. #
Wow! Ostatnio u mnie króluje tarta z truskawkami http://erykahlarocca.blogspot.com/2013/06/krucha-tarta-z-truskawkami-ze-palce.html, ale czuję, że nastąpi zmiana na tronie! :) Wspaniale wygląda to ciasto, jutro po pracy robię, jak nic! Dzięki Dziewczyny!
dodany przez Erykah La Rocca @ 23 czerwca 2013 o 11:49. #
ale smakowicie wyglada !
pychotka! uwielbiam twoje przepisy!
dodany przez Justa @ 23 czerwca 2013 o 11:54. #
Jak nie robię ciast bo nigdy mi się nie chce to to chyba muszę zrobić!! Wygląda baaardzo apetycznie;)
https://www.facebook.com/pages/Heart-T-shirt/165861996925868?fref=ts
dodany przez Ania @ 23 czerwca 2013 o 12:33. #
Moje właśnie się piecze, mam nadzieję że wyjdzie mi równie piękne… :)
dodany przez poznanianka @ 23 czerwca 2013 o 13:25. #
Fantastyczny przepis, ciasto właśnie leży w zamrażalniku, mam nadzieję, że się uda! Póki co musiałam dodać jeszcze jedno żółtko, bo miałam małe jajka i składniki nie chciały się zlepić. Dam znać, czy wyjdzie!;)
dodany przez Asia @ 23 czerwca 2013 o 13:54. #
Wyszło pysznie, chociaż następnym razem dodam więcej truskawek:) Dziękuję za smakowitą niedzielę!!!
dodany przez Asia @ 23 czerwca 2013 o 23:51. #
Wygląda pysznie ;-)
dodany przez Mila @ 23 czerwca 2013 o 14:17. #
No mi nie wyszło, za kruche, sypie się po upieczeniu :(
dodany przez Betka @ 23 czerwca 2013 o 15:24. #
moim zdaniem w przepisie jest za dużo cukru. ograniczylam jego ilość, a i tak moim zdaniem ciasto wyszlo za slodkie (nigdy nie sądziłam, ze coś będzie za łodkie dla takiego lasucha jak ja)
dodany przez Karolina @ 23 czerwca 2013 o 16:34. #
Moje ciacho wlasnie sie piecze ;) Mmmm pozdrawiam !
dodany przez Ania @ 23 czerwca 2013 o 16:57. #
Zosiu, i co – odbędzie się Restaurant Day w Trójmieście?
dodany przez monika @ 23 czerwca 2013 o 17:36. #
Zrobiłam wersję z czereśniami – bardzo smaczne :)
Mała sugestia Zosiu – na raz następny proszę o podawanie wymiaru foremki! pozdrawiam
dodany przez ELA @ 23 czerwca 2013 o 18:07. #
Upieklam – pyszne ;)
dodany przez Kamila @ 23 czerwca 2013 o 19:13. #
Wygląda przepysznie!!! Zresztą, wszystko, co ma w sobie truskawki, musi być smaczne ;D
dodany przez healthyaga.blogspot.com @ 23 czerwca 2013 o 19:50. #
hm, ten przepis już się pojawił na make cooking easier dnia 08/05/13. być może takie jest założenie – najpierw na cooking potem na life, ale trochę tego nie rozumiem…
dodany przez marta @ 23 czerwca 2013 o 20:58. #
Wygląda pysznie! ja robię ciacho z serkiem mascarpone i truskawkami :)
u mnie łupy wyprzedażowe, zapraszam
http://nieperfekcyjnakasia.blogspot.com/
dodany przez http://nieperfekcyjnakasia.blogspot.com/ @ 23 czerwca 2013 o 22:52. #
wygląda przepysznie! pewnie kiedyś wypróbuję przepis :)
dodany przez kaska. @ 23 czerwca 2013 o 23:00. #
Ciasto tego rodzaju jest u mnie bardzo często :)
http://drawingfashiondreams.blogspot.com
dodany przez Angelika @ 24 czerwca 2013 o 10:56. #
A najlepsze domowe ciasto z truskawkami jest z własnych truskawek :)
dodany przez http://minifarmbalcony.blogspot.com/ @ 24 czerwca 2013 o 11:00. #
To już mam plan na ciasto jak przyjedzie koleżanka z wizyta w tym tyg:)
dodany przez Agnieszka @ 24 czerwca 2013 o 12:41. #
Patrząc na to zdjęcie, zrobiłam dziś to ciasto ! :D jest pysznee ! napawdę polecam
dodany przez Szanells @ 24 czerwca 2013 o 12:58. #
Zrobiłam i mi nie wyszło, ale to nie kwestia złego przespisu ale moich umiejętności kucharskich (jestem poczatkującą ciastkarą), i chyba złej mąki użyłam (jakaś poznańska a nie tortowa)
dodany przez Agnieszka @ 25 czerwca 2013 o 08:05. #
witam,
mam pytanie odnośnie pięknego mixera, który przewija się na zdjęciach z kuchni :)
Za ile (jeśli można spytać:) można taki nabyć i gdzie??
Pozdrawiam
dodany przez justyna @ 25 czerwca 2013 o 20:21. #
Zobaczylam zdjecie i zakochalam sie :) po 10 minutach stalam juz w kuchni dodajac jajka do maki :) troszke mniej cukru, zamiast zwyklej pszennej maki – maka orkiszowa i czekalam w napieciu co sie stanie :D zwazywszy na moj antytalent jesli chodzi o wypieki bylo na co czekac . Napiecie wzrastalo z kazda minuta :) rozciagajacy zapach truskawek i pieczonego ciasta byl oszalamiajacy. 40 minut minelo :) jednakze ciasto wypoczywalo nadal w wylaczonym piekarniku .Minela 50 ta minuta …60… minuta…noz w dlon.. stalo sie…pierwszy sukces- nie ma zakalca! w dodatku pysznee ciasto laskocze moje podniebienie i moich domownikow ! dziekuje za przepis :) 2 wnioski – moje zdolnosci kulinarne nie sa tak marne jak myslalam :) albo przepis jest taki dobry :)i wychodzi kazdemu :)
dodany przez karolina @ 25 czerwca 2013 o 21:59. #
świetne ciasto, przepysznie wygląda :D planuję je upiec na najbliższy weekend, tylko mam pytanie jakieś wielkości tortownicę użyłyście na taką ilość składników? będę wdzięczna za odp. Pozdrawiam ;)
dodany przez Ewelina @ 26 czerwca 2013 o 11:11. #
A jak 2 ziarnka kardamonu zetrzeć na tarce?:)
dodany przez Paula @ 26 czerwca 2013 o 12:18. #
Hej Zosiu!
Dosłownie 15 minut temu wyjęłam ciasto truskawkowe z piekarnika. Przepis ten wykorzystaliśmy z Mężem na inaugurację sezonu wypiekowego z naszym nowym sprzętem w kuchni ;)
I choć pora na takie przysmaki jest już nieprzyzwoicie późna, pałaszujemy efekt naszego trudu, bo trud to był ogromny, gdyż piekarnik początkowo odmówił współpracy :-) ) Już myślałam, że trzeba będzie się pożegnać z wizją ciacha, albo budzić sąsiadów, by odpalali swój piekarnik, a teraz jedyne, czym się martwię, to to, czy ciasto dotrwa do rana :D
Pozdrawiam serdecznie!
dodany przez Iza @ 26 czerwca 2013 o 23:19. #
Hej, blachy o jakiej średnicy użyłaś?
dodany przez Joanna @ 27 czerwca 2013 o 13:22. #
Zrobiłam, ciasto dobre. Ale trzeba dodać wiecej żółtek bo zupełnie nie chciało sie połączyć.
dodany przez Anonim @ 27 czerwca 2013 o 15:36. #
Moje ciasto właśnie w piecu :) mam nadzieję że smakuje tak dobrze jak wygląda
Pozdrawiam
dodany przez Monika @ 27 czerwca 2013 o 16:21. #
wszystko pięknie, tylko brak informacji o wielkości blachy… mogę prosić o konkretny wymiar? (średnicę)?
dodany przez kh @ 29 czerwca 2013 o 08:19. #
Bardzo smaczne ciasto. Zrobiłam na blaszce o średnicy 26 cm. Ciasto faktycznie trudno się lepiło, więc dodałam jeszcze 1 żółtko i łyżkę śmietany i już był ok:) Moim zdaniem mogłoby być też duzo więcej truskawek. Pozdrawiam
dodany przez Katia @ 29 czerwca 2013 o 19:30. #
Właśnie zrobiłam i w piekarniku wyglądało super :) a później piana opadła :( co zrobiłam źle? jak sprawić, aby piana nie opadała po upieczeniu? Dziękuję i pozdrawiam :)
dodany przez Annchen @ 30 czerwca 2013 o 17:49. #
Upiekłam i jest przepyszne:)
dodany przez Ania @ 30 czerwca 2013 o 19:04. #
upiekłam i czekam z niecierpliwością, żeby spróbować :)
dodany przez ivy @ 1 lipca 2013 o 16:50. #
………..zastosowałem się co do receptury i po 40min miałem zakalec moim zdaniem zbyt niska była temp piekarnika najmniej powinno być 180.stopni…………
pozdrawiam
dodany przez darek @ 3 lipca 2013 o 12:46. #
Na zdjęciu wygląda tak apetycznie, że zrobiłam swoje własne, jest już w piekarniku i czekam na efekty końcowe ;)
dodany przez Hanna @ 5 lipca 2013 o 14:10. #
W ciagu 3 dni upieklam 2 razy , Pyszny i prosty przepis polecam
dodany przez Ania @ 5 lipca 2013 o 20:34. #
Cudowny przepis i wspaniałe zdjęcia. Z przyjemnością krok po kroku robiłam to ciasto. Pozdrawiam
dodany przez Anielcia @ 29 czerwca 2016 o 18:15. #