W ferworze świątecznych przygotowań i sylwestrowych poszukiwań kreacji, nie każdy ma czas na przygotowanie specjalnego menu na jedyny wieczór. Co prawda jedzenie jest również istotną kwestią tego dnia, ale pewnie u większośći z nas pozostają jeszcze wspomnienia po tłustych bigosach, domowych pierogach i niekończących się makowcach. Aby uniknąć przemęczenia i powitać Nowy Rok nie stoją w kuchni, poniżej sporządziłam krótkie resume moich przepisów, które możecie wykorzystać zapraszając do siebie gości na noc sylwestrową.
Przy kolacji powyżej 10 osób, najczęściej królują u mnie makarony.
http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/spaghetti-z-pesto-i-orzechami-wloskimi/
http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/poniedzialkowy-obiad-czyli-spaghetti-carbonara/
http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/z-cyklu-przepisy-dla-studentow/
http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/zwyczajny-makaron-podany-w-niezwyczajny-sposob/
http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/viva-pasta/
http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/niech-zyja-krewetki/
Quiche są rewelacyjne przy większej ilości gości. Ciasto możesz przyrządzić dużo wcześniej i pokroić tuż przed ich przyjściem. Dużą zaletą jest dowolony dobór składników!
http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/quiche-lorraine-z-boczkiem-i-cebula/
http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/quiche-lorraine/
Salsa z nachosami to klasyk, choć nie każdemu chcę się ją samemu przygotować :)
http://www.makecookingeasier.pl/przekaski/dip-z-baklazanow/
http://www.makecookingeasier.pl/na-kolacje/co-mozna-zrobic-z-awocado/
http://www.makecookingeasier.pl/na-kolacje/co-mozna-zrobic-z-awocado/
Ciasto francuskie jest również wyjątkowo pomocne przy przyjęciach na większą skalę. Choć o tej porze z kurkami marnie, to są pieczarki i jest boczek-pozostaję tylko kwestia czasu :)
http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/pierozki-z-ciasta-francuskiego-z-kurkami/
http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/ekspresowy-kurczak-w-sosie-o-smaku-chilli/
Są też i takie wieczory, gdzie wystarczy podać na ciepło jedynie pieczywo czosnkowe-gorąca bagietka, posiekane orzechy włoskie, natka pietruszki, kilka ząbków czosnku i butelka taniego szampana !
http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/idealna-parakukurydza-w-towarzystwie-masla-czosnkowego/
Komentarze